Det är mobiloperatören Tre som vill ha ett 48 meter högt mobiltorn med tillhörande teknikbod på Kälbyholmsvägen i Skogstorp. En dålig idé, anser villaägaren Tomas Gustavsson som bor knappt 150 meter från platsen där tornet är tänkt att byggas.
– Jag tycker inte placeringen är bra naturligtvis. Dels tycker jag det är väldigt nära vägen som passerar förbi där, säger han till Eskilstuna-Kuriren.
Han är bland annat orolig för att nedfallande is ska träffa trafikanter.
– Sedan ser det ju inte kul ut just här inne. Jag tycker det finns bättre ställen.
Tomas Gustavsson är en av drygt 15 berörda som har yttrat sig till kommunen. Han har föreslagit att tornet i stället ska placeras i närheten av rondellen där väg 230 möter väg 214.
– Sedan vet man inte hur det är med belysning och sånt där. Förmodligen blir det bara en röd lampa uppe i tornet, säger han.
Kälbyholmsvägen ligger mellan Skogstorpsvägen och järnvägen i Skogstorp. Kälbyholmsvägen löper parallellt med Skogstorpsvägen och järnvägen och leder till bostadsområdet som består av villor och radhus.
Doanh Thai, 47 och Hien Ton, 53, bor med sina tre barn i ett av radhusen.
– Tornet stör mig, säger Hien Ton till Eskilstuna-Kuriren.
Han och hans hustru tillhör också de som har utnyttjat möjligheten att lämna synpunkter på tornet till kommunen.
– Vi som bor här tycker om det här området eftersom det är så fin natur, men om man bygger den där grejen så blir det stökigt. Det förstör vårt område. Jag vill inte ha tornet så nära där jag bor, säger Doanh Thai.
De boende i området har tidigare rasat mot den tunga trafik som åkte förbi. Grannarna oroades över att barn skulle skadas på vägen till skola och buss.
Nu är flera närboende även oroliga för att deras barn ska klättra upp i det tornet.
"Jag skojar inte det minsta. Ingen av er vill åka ut och skrapa upp mina barn från marken nedanför masten efter att det oundvikliga hänt", skriver en granne.
Staffan Lindbäck är vd på Cellnes/On Tower Sweden AB som vill bygga tornet på uppdrag av mobiloperatören Tre. Han säger att företaget normalt sett inte sätter upp stängsel runt sina torn, men att det kan göra det om det behövs.
– Om det finns skäl för oss att sätta upp det så gör vi det. Det kan vara att om det är en lekplats eller skola eller väg till skola i närheten. Då kan vi sätta upp staket för då finns det skäl att göra det. Normalt har vi klätterskydd på de här anläggningarna. Det är rätt effektivt.
Han säger att de normalt sett inte har några problem med nedfallande is från sina torn.
– Det förekommer liksom inte såna problem. Men finns det oro kan det finnas skäl att sätta upp ett staket runt det här ändå för då har man verkligen hängslen och livrem.
Jasmine Sowood, PR-ansvarig på Tre, säger att mobiloperatören vill vara lyhörd för de boendes perspektiv.
– Vi har förståelse för att närboende värnar om sitt område och vill att det ska vara estetiskt tilltalande. Samtidigt är etableringen av basstationer en viktig del av samhällets mobilinfrastruktur. Vi försöker alltid att hitta den bästa möjliga placeringen för att balansera både tekniska behov och hänsyn till omgivningen.
Varför placerar ni inte tornet lite längre söderut där det bara är skog?
– Vi behöver placera basstationer där de gör mest nytta – nära de människor som använder nätet. Om tornet byggs för långt bort kan täckningen försämras, vilket påverkar möjligheten att ringa, surfa och använda viktiga tjänster, säger Jasmine Sowood.