Caféet besöks mest av deltagare i AMA:s olika verksamheter i huset. De äter antingen medhavd lunch eller någon av de mackor som finns att köpa i caféet.
– Om man beställer på morgonen innan frukost så kan man även få en enklare lunchsallad, typ ost och skinka eller kycklingsallad, säger arbetsledaren Maria Rengdell.
– Man kan även komma hit som utomstående och handla, men vi gör ingen reklam för oss. Man får upptäcka att vi finns här.
– I morse hade både Kfast och Rojan här nedanför beställt räkmackor som de kom hit och hämtade.
Maria Rengdell har varit arbetsledare på Café AMA i nio år.
– När jag började här såg det ut som en vanlig arbetarmatsal med tolvpersonersbord i ljus björk och samma stolar till det. Sedan var det en av våra teamledare som hade en inredningsintresserad hustru som gick bananas helt enkelt och renoverade här uppe.
– Nu är det 6:or och 4:or här inne så att man kan sitta i mindre grupper.
I samma veva inreddes en andra matsal en trappa ner där det ska vara tyst.
– Så att vi fick inkludera alla människor.
Café AMA sköter även cateringen till kommunens alla möten och utbildningar där det serveras fika.
– Vi bakar allt kaffebröd utom kanelbullar, säger Maria Rengdell.
– Sedan skickar vi ut det med en egen chaufför med egen elbil.
Caféet kokar stora mängder kaffe till cateringverksamheten och det egna caféet.
– Vi kokar kaffe på ungefär sju kilo om dagen, säger Maria Rengdell.
Särskilt mycket catering blir det vid de tider på året då kommunens olika verksamheter har sina kvartalsavräkningar.
– Då är det mycket budgetmöten och chefsmöten. Sedan är det alltid veckorna innan skolorna slutar. Sedan är det förstås samma sak som händer i december innan folk går hem.
AMA är en kommunal verksamhet som jobbar med människor som står en bit från arbetsmarknaden och stödjer deras resa ut i arbetslivet.
– Vi får inte konkurrera med någon och vi har inte resurser att massproducera saker, säger Tobias Sundstedt, biträdande enhetschef på AMA.
För närvarande har caféverksamheten fyra deltagare. Maria Rengdell säger att hon ställer ganska höga krav, bland annat när det gäller svenska språket. Deltagarna ska även på egen hand klara av att genomföra en utbildning i livsmedelshygien.
– Jag har haft stor framgång med svenskan i köket, säger hon.