EEM följer dom – tar bort långa avtal på rörligt elpris

Eskilstuna Energi och miljö, EEM, har valt att följa domen från Patent- och marknadsdomstolen och inte överklaga ärendet om långa bindningstider på elavtal med rörligt pris.

"Vi välkomnar en genomlysning av branschen och anpassar oss efter domen", förklarar Fredrik Stake, chef för Marknad och försäljning på Eskilstuna Energi och miljö.

"Vi välkomnar en genomlysning av branschen och anpassar oss efter domen", förklarar Fredrik Stake, chef för Marknad och försäljning på Eskilstuna Energi och miljö.

Foto: Niklas Holm / EEM

Eskilstuna2020-12-28 09:36

Tidningen har tidigare skrivit om domen som kom den 17 december i år. Bindningstiden för elavtal med rörligt pris får inte vara längre än tre månader, enligt domen från Patent- och marknadsdomstolen.

– Vi har erbjudit våra kunder elavtal med rörligt pris där bindningstiden kan vara ett år eller två år. Ju längre tid kunden binder sig för, desto lägre pris. Domstolen har dock slagit fast att rabatterna är för små för att väga upp bindningstiden för konsumenten, säger Fredrik Stake, chef för Marknad och försäljning på EEM.

I den tidigare artikeln berättade Fredrik Stake att han och några personer till skulle ha ett möte den 18 december för att gå igenom hela domen och se om den skulle överklagas från deras sida. På mötet beslutade de om att inte överklaga domen från Patent- och marknadsdomstolen.

undefined
Fredrik Stake, chef för Marknad och försäljning på Eskilstuna Energi och miljö.

– Det är bra att vi får vägledning gällande bindningstiderna, det har inte funnits tidigare. Vi välkomnar en genomlysning av branschen och anpassar oss efter domen, förklarar Fredrik Stake.

EEM arbetar för att elhandelskunderna ska känna sig trygga med de avtal som de har med sin elleverantör. Detta i en bransch som kan upplevas krånglig ur konsumentperspektiv. I och med beslutet har EEM nu tagit bort möjligheten för privatkunder att teckna rörliga elavtal med ett och två års bindningstid.

EEM ska ersätta Konsumentombudsmannen, som drog EEM till domstolen, för dess rättegångskostnader med 55 560 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!