Den karakteristiska doften av friterat avslöjar på långt håll att amerikanska snabbmatsjätten KFC, Kentucky fried chicken, äntligen intagit Eskilstuna.
Öppningsdagen har skjutits på framtiden vid flera tillfällen då det varit problem med leveranser.
– Det har varit jätteproblem med att få fram köksutrustning på grund av corona, säger Jesper Hollstrand, marknadschef för KFC.
Men efter lång väntan kunde restaurangen, med friterad kyckling i olika former som specialitet, slå upp sina portar i Eskilstuna helgen.
– Vi smygöppnade i fredags eftermiddag. Vi brukar aldrig meddela exakta datumet i förväg för att det inte ska bli för långa köer, säger Jesper Hollstrand.
Ryktet hade dock spridit sig ändå och vid lunchtid på söndagen var matstället så pass fullt att några gäster valde att vända i dörren.
– Det har varit bra drag, säger Diar Rashid, driftchef på KFC som räknade in 1 900 gäster under lördagen och 720 i fredags.
Lisa Grönberg är nytillträdd restaurangchef i Eskilstuna.
– Jag har jobbat inom KFC i fyra år i Göteborg och nu har jag flyttat hit till Eskilstuna. Det känns bra, de här första dagarna har varit precis lagom, säger hon.
Eskilstunarestaurangen, som ligger bredvid hamburgerkrogen Jureskogs i Skiftinge, har plats för 72 gäster inomhus och så småningom 30 gäster på utomhusserveringen.
KFC har rekryterat över 80 personer för tjänsterna i Eskilstuna. Framför allt rör det sig om deltidstjänster.