Kebabrestaurangen Billy boy's får nytt liv

Den populära kebabrestaurangen och pizzerian Billy boy's sörjdes av många när den revs för snart två år sedan. Nu har ägaren Seror Shabo gett den nytt liv. "Det känns skönt att vara tillbaka, vi vet att många har saknat oss", säger han.

Billy boy's ägare Seror Shabo utanför den nya restaurangen. "Vi ska fräscha upp uteserveringen med nya markiser, det kommer bli fint", säger han.

Billy boy's ägare Seror Shabo utanför den nya restaurangen. "Vi ska fräscha upp uteserveringen med nya markiser, det kommer bli fint", säger han.

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna2022-10-21 13:26

Få artiklar som tidningen publicerat har genererat så många kommentarer på Facebook som när vi skrev att Billy boy's kebabrestaurang i hörnet av Kungsgatan och Tullgatan skulle rivas för att ge plats åt nya bostäder.

"Vart tar meningen med livet vägen nu", funderade en av alla ledsna röster.

– Många av våra kunder har undrat vad som ska hända med restaurangen. De har varit oroliga för att vi ska försvinna. Men så kommer det inte att bli. Självklart kommer det att finnas ett Billy boy's i Eskilstuna även i framtiden, sa Seror Shabo till tidningen då.

undefined
I november 2020 revs restaurangen Billy boy's.

Nu, snart två år efter rivningen, kan han infria löftet. För några dagar sedan återuppstod restaurangnamnet Billy boy's i Kvällskrökens tidigare lokaler vid Eskilshem. 

undefined
Den nya skylten förkunnar att Billy boy's har återuppstått i Kvällskrökens tidigare lokaler.

– Det har tagit tid och varit en lång process men nu är vi äntligen tillbaka. Folk jag träffar på stan har ställt frågor hela tiden och undrat när vi ska öppna igen. Nu hoppas jag att alla våra gamla stammisar ska hitta hit, säger en glad och lättad Seror Shabo.

undefined
Magnus Magyar och Jimmy Nilsson från företaget Tuna Stängsel är glada att Billy boy's är tillbaka. "De snålar inte med portionerna direkt", säger Jimmy.

Två av stammisarna – Jimmy Nilsson och Magnus Magyar från företaget Tuna Stängsel i Vilsta – hängde på låset den dag tidningen hälsade på i Seror Shabos nyinvigda restaurang.

– Det är ett perfekt lunchställe för oss, god mat, bra service och trevlig personal. Och det snålas inte direkt, säger Jimmy Nilsson i samma stund som hans kebabtallrik serveras.

undefined
Safa Shamoun är en restaurangens tiotal anställda.

Att restaurangen med sina tiotal anställda fått något som kan liknas vid kultstatus förklarar Seror Shabo dels med de stora portionerna, dels med smaken på kebabköttet.

undefined
Tillverkningen sköts av Jacobs kebab i Eskilstuna men sammansättningen och kryddblandningen är Billy boy's eget hemliga koncept.

– Billy boy's har varit och är fortfarande en institution, en traditionsrik restaurang med ett speciellt koncept. Det handlar framför allt om kebabens sammansättning. Vi har ett eget helt unikt recept som vi låter företaget Jacobs kebab tillverka åt oss. Det lockar inte bara Eskilstunabor, folk kommer från andra städer för att äta här, inte minst många handbolls- och fotbollsklubbar brukar beställa mat av oss när de ska spela match i Eskilstuna.

undefined
Billy boy's ägare Seror Shabo utanför den nya restaurangen. "Vi ska fräscha upp uteserveringen med nya markiser, det kommer bli fint", säger han.

Till skillnad från gamla Billy boy's har den nya restaurangen även tillstånd att sälja alkohol.

– Vi hoppas att möjligheten att ta en öl till maten ska göra att ännu fler väljer att komma hit. Vi ska även fräscha upp uteserveringen med nya markiser, det kommer bli mysigt och fint.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!