– Jag har fått bra stöd faktiskt av många. Allt från familjemedlemmar till vänner till mina gäster, säger ägaren Luay "Leo" Esho Yalda.
Det var natten mot torsdag den 7 december som kylbatteriet i ventilationsaggregatet frös sönder i fastigheten där bland annat Grekiska grill och bar ligger. Vatten forsade ner i restaurangen på markplan och orsakade stora fuktskador. Restaurangen har hållit stängt sedan dess, men ägaren Luay Esho Yalda har siktet inställt på att kunna öppna igen i april.
– Sedan vet man inte vad man kommer att stöta på för problem under byggnationen, men jag vill helst öppna i april, några veckor innan man har uteserveringspremiär.
Han säger att samarbetet med fastighetsägare, försäkringsbolag, entreprenörer och kedjan som restaurangen tillhör fungerar bra. Arbetet med att riva ut den fuktskadade inredningen har pågått i en och en halv månad. För den som har besökt restaurangen tidigare går det i dagens läge inte att känna igen sig i lokalen. Grillen, köket, kassan, baren, diskrummet och toaletterna är helt borta. Återstår gör bara nakna väggar och golvet av betong. Delar av inredningen på serveringsytan är också borttagen eftersom fukten letat sig en bit ut i restaurangen. Nu vidtar nästa steg i processen som är att torka lokalen med hjälp av fläktar, något som kan ta fyra till sex veckor.
– Men det kan gå mycket snabbare, säger "Leo".
Därefter kommer restaurangen att byggas upp igen vilket kommer att ta fem-sex veckor. "Leo" lovar att restaurangen ska bli ännu bättre än tidigare.
– Den ska bli ännu mysigare, säger han.
Förutom ett helt nytt kök blir det fler förändringar: På en del av serveringsytan har golvet varit lite upphöjt. Den upphöjningen kommer att tas bort. Möbler kommer att bytas ut och det görs förändringar av tak, belysning och entré. Det blir även vissa förändringar av menyn.
– Det kommer att vara samma mat fast snäppet bättre, säger "Leo".
– Vi kommer att köra någon form av meny där man erbjuder små rätter av våra förrätter samt en mixtallrik där gästerna väljer vad för souvlaki de vill ha, så det blir som en sharingbricka.
"Leo" säger att han vill skapa en mötesplats.
– Du ska typ kunna komma in och beställa endast förrätter och ta något vin och umgås, kanske börjar vi också med afterwork.
"Leo" äger även Grekiska grill och bar på Tuna Park.
– Tuna Park har varit lite som en räddning för mig, att jag har någonting att göra på vardagarna, säger han.
Restaurangen på Tuna Park har nyligen börjat med utkörning av mat med Foodora och Wolt. "Leo" berättar att det finns tankar på att söka serveringstillstånd för vin och öl för restaurangen på Tuna Park.
"Leo" säger att han har kunnat behålla den största delen av personalen som jobbade på restaurangen vid Fristadstorget. Försäkringen täcker de fasta kostnaderna under tiden som restaurangen återuppbyggs. Dessutom hade han byggt upp en ekonomisk buffert som han har nytta av nu.
När öppningsdatumet har spikats kommer det att annonseras på sociala medier. Dagen innan öppningen blir det en VIP-kväll på restaurangen. "Leo" säger att nystarten av restaurangen även innebär en nystart för honom personligen.
– Nu ser jag fram emot någonting. Nu vill jag öppna upp igen och vi jobbar med glädje och är tillbaka till det där vi hade när vi startade från början.