Kurirens reportrar prisas för stor granskning

Eskilstuna-Kurirens reportrar Robin Folkö och Mattias Carlgren prisas för sin granskning av Frense living – en av Eskilstunas största byggaktörer. "Det är alltid kul när vår grävande journalistik uppmärksammas", säger Robin Folkö.

Robin Folkö och Mattias Carlgren prisas för sin granskning av byggherren Holger Frense.

Robin Folkö och Mattias Carlgren prisas för sin granskning av byggherren Holger Frense.

Foto: Veronica Karlsson (montage)

Eskilstuna2024-04-26 14:27

Sörmlands journalistseniorer delar årligen ut stipendier med syftet att uppmärksamma god journalistik i länet.

Eskilstuna-Kurirens reporter Robin Folkö tilldelas utmärkelsen för andra året i rad – den här gången tillsammans med Mattias Carlgren som parhäst.

– Det är naturligtvis hedrande att få priset två år i rad, och känns extra roligt att vi får det för den här granskningen som tog både tid och resurser i anspråk och som berörde väldigt många Eskilstunabor. Det är alltid kul när vår grävande journalistik uppmärksammas, säger Robin Folkö.

Reportrarna uppmärksammas för sin artikelserie där de granskat Frense living – en av Eskilstunas största byggaktörer.

undefined
Eskilstuna-Kurirens reportrar Robin Folkö och Mattias Carlgren prisas av Sörmlands seniorjournalister för sitt avslöjande om en av Eskilstunas största byggaktörer. Tillsammans får de dela på en stipendiesumma på 10 000 kronor.
undefined
Artikelserien om Frense living publicerades kring årsskiftet.

De fick ta emot stipendiet på Sörmlands journalistseniorers årsmöte tidigare i veckan med motiveringen att de i sin granskning tydligt kunnat visa på avigsidorna med bristande kontroll av säkerheten på arbetsplatserna, arbetskraft som utnyttjas och som i vissa fall inte heller har rätt att vistas på byggarbetsplatsen. Men också att de påvisat hur bristerna påverkar de enskilda hyresgästerna.

Mattias Carlgren är glad över att deras arbete uppmärksammas.

– Det är så klart roligt att få uppskattning för ett så pass stort arbete som den här granskningen inneburit och att juryn tycks dela vår uppfattning om att villkoren inom byggbranschen behöver granskas ännu mer, inte minst efter förra årets tragiska hissolycka på ett bygge i Sundbyberg, säger han.

Läs hela granskningen här.

Lyssna även på avsnittet av Eskilstuna-Kurirens podd Hela storyn där reportrarna berättar historien om FL-bygg:

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!