Eskilstuna ölkultur grundades 2006 och var då en medlemspub för ölälskare. Ett decennium senare slog man upp dörrarna även för allmänheten och kunde då bjuda sitt hantverk till alla i Eskilstuna. Sedan dess har Eskilstuna ölkultur ständigt arbetat med att utveckla sin verksamhet.
Bryggeriet har tagit in olika sorters vin och cider under åren för att möta efterfrågan som funnits från deras kunder. Nu tar de nästa steg. Från och med förra veckan erbjuds det nu tre klassiska cocktails på menyn.
– Vi har haft en Irish coffee på menyn sedan 2019 som ett alternativ efter maten. Vi har insett att våra kunder numera inte bara är ölälskare utan nu även cocktailälskare. Drinkar har varit efterfrågat under en längre tid, säger Camila Mondaca som är brewpub- och restaurangchef på Eskilstuna ölkultur.
De klassiska drinkarna som nu erbjuds är Old fashioned, Whiskey sour samt Gin och tonic. Ölkultur kan dock tänka sig att utöka med ännu fler drinkar eller byta ut någon med tiden.
Varför valde ni att utöka ert koncept?
– Eftersom att Eskilstuna ölkultur är öppet för alla idag så måste vi vara beredda på att utöka vårt koncept. Det kändes väldigt passande nu när sommaren närmar sig att även kunna erbjuda cocktails. Öl kommer alltid att vara vår passion och grunden för oss. Vi vill att alla ska känna sig välkomna i vårt bryggeri, säger Camila Mondaca.