Eskilstuna Stadsmission får Affärslivspriset

Eskilstuna Stadsmission fick på torsdagen 2020 års Affärslivspris. Bakom priset står Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidning.

Eskilstuna 3 december 2020 21:01

– Vi känner en väldig stolthet över att man faktiskt ser det arbete som vi driver varje dag året om för att skapa en tryggare och bättre stad för Eskilstunas invånare, säger Caroline Kallenberg, insamlings- och kommunikationschef på Stadsmissionen

Affärslivspriset delas årligen ut till ett företag eller organisation som genom idéer och arbete bidragit till att Eskilstuna utvecklas. Eskilstuna Stadsmission tog emot 2020 års pris på torsdagskvällen i samband med näringslivseventet EN20.

Motiveringen: 

”Eskilstuna Stadsmission har på ett engagerat och respektfullt sätt konsekvent arbetat för att hjälpa människor i en utsatt livssituation. Genom proaktivitet och professionellt arbete har Eskilstuna Stadsmission skapat ett gott samarbete med näringslivet i Eskilstuna genom partnerskap och flertalet olika evenemang vilket gjort skillnad för många behövande i Eskilstuna.”

Eskilstuna Stadsmission är en ideell förening som bedriver socialt arbete inom en rad områden. Bland verksamheterna finns second hand-butik, härbärget, matlaget och dagverksamhet.

– Vi ser ett enormt ökat tryck i våra verksamheter. Ansökningarna till medlemskap i matlaget har ökat med ungefär 40 procent. Väldigt många människor har fallit mellan stolarna. De har inte mat för dagen, kan inte köpa kläder och kanske inte julklappar till sina barn. De kommer till oss. Vi har i vår tur tagit hjälp av näringslivet och privatpersoner för att kunna hjälpa, säger Caroline Kallenberg. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa