Misstänkt balkongonanist åtalas för sexuellt ofredande

Vid flera tillfällen på två månader ska en Eskilstunabo i 35-årsåldern ha blottat sig och onanerat inför flera kvinnor på en balkong i ett bostadsområde i Eskilstuna. "Vi killar skulle säga ja tack om vi ser en naken tjej", säger han.

Mejlen som mannen skickade kommer att användas som bevisning vid rättegången i Eskilstuna tingsrätt.

Mejlen som mannen skickade kommer att användas som bevisning vid rättegången i Eskilstuna tingsrätt.

Foto: Ur förundersökningen/Peter Larsson

Eskilstuna2024-10-02 18:31

Flera vuxna kvinnor i samma familj är målsägare i ett åtal som innefattar fyra fall av sexuellt ofredande mellan den 3 juli och 15 september i år.

En varm natt i början av juli noterades det för första gången att en nyinflyttad granne ogenerat stod på sin balkong, tittade mot en grannlägenhet i samma våningsplan, fast på andra sidan gatan, och onanerade. På kvällen befann sig mannen på sin balkong igen. 

Att mannen haft särskilt fokus på en av kvinnorna i den specifika lägenheten är bevisat. Av honom själv. Den misstänkte 36-åringen hade nämligen skickat två sms till en av dem strax innan ofredandena började.

"Är det du som bor mitt imot mig? Med öppna fönstret? Ja, bor mitt imot dig, (en beskrivning av huset som Eskilstuna-Kuriren valt att utesluta) har svarta glasögon, har balkong, har du sett mig?".

Några timmar senare kom nästa sms:

"Hej. Är du där? Tog ditt nr från internet, förlåt vill inte skrämma dig, intresserad av dig, ville bara komma i kontakt med dig kram".

Meddelandena uppfattades som "extremt obehagliga" och väckte rädsla hos mottagaren.

Under drygt två månaders tid ska mannen vid flera tillfällen ha blottat sig och onanerat inför kvinnorna. 

"Jag fick panik och duckade", har en av kvinnorna sagt i förhör. 

En annan har berättat att hon hoppades få stopp på hans framfart genom att visa sig i fönstret.

"Hallå, jag ser dig och du ser mig, då borde du sluta, men inte. Så jävla obehagligt. Det känns som han tittar in i min själ", har hon sagt i förhör. 

Vid det första förhöret som mannen kallades till förnekade han brott. Efter att han delgivits brottsmisstanke och fått sin bostad genomsökt av polis blev det lugnt – en tid.

Vid midnatt en dag i augusti var det dock dags igen. Den gången lyckades en av målsägarna filma mannens förehavanden med en mobilkamera. Mannen fick själv se den drygt en minut långa filmen efter att ha hämtats in till nya polisförhör och delgivits nya brottsmisstankar. Enligt mannen var det dock inte han som syntes på filmen, möjligen en kompis.

"Det är inte jag som står där".

Förhörsledaren frågade om han brukar ha besök av nakna kompisar som står på balkongen och onanerar. 

Han svarade "att det kan hända".

Förhörsledaren inflikade att det finns något som heter hänsyn till andra människor. 

"Ja jag förstår det och jag får tänka på det". 

Mannen påpekade även att "killar och tjejer skiljer sig från varandra. Vi killar skulle säga ja tack om vi ser en naken tjej, och tjejer tar illa upp om de ser en naken kille".

Han lovade samtidigt att det inte skulle bli några fler polisförhör.

Det tog dock bara en månad innan mannen ertappades när han stod naken i dörröppningen till balkongen och stirrade mot kvinnornas lägenhet. När en av kvinnorna tog fram sin mobil sprang han dock in och släckte alla lampor.

Den åtalade mannen förnekar även de brotten.

Mannen som nu inväntar rättegång var ostraffad fram till hösten 2022 då han mot sitt nekande fälldes för olaga hot och ofredande. Straffet blev villkorlig dom och dagsböter.                                                                   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!