Eskilstunahotell inför munskydd för personalen

Hotellkedjan Nordic Choice, med två hotell i Eskilstuna, inför munskyddskrav för sina anställda i Norden och Baltikum.

"Munskydd förmedlar en efterfrågad trygghet för många hotellgäster, inte minst våra utrikesresenärer", konstaterar Tintin Jennsjö, hotelldirektör på Comfort hotel, Eskilstuna.

"Munskydd förmedlar en efterfrågad trygghet för många hotellgäster, inte minst våra utrikesresenärer", konstaterar Tintin Jennsjö, hotelldirektör på Comfort hotel, Eskilstuna.

Foto: Anne-Lie Andersson

Eskilstuna2020-08-19 17:30

Nordic Choice inför snarast regler för munskydd, enligt ett pressmeddelande.

"Åker du till stora städer utanför Norden och besöker hotellkedjorna är det standard med munskydd. Och vi får önskemål från våra anställda om att munskydd skulle öka tryggheten", säger kommunikationschef Kenneth Hultgren. 

Tintin Jennsjö är hotelldirektör på Comfort Hotel på Hamngatan i Eskilstuna. Enligt henne välkomnas munskyddsdirektiven av såväl personal som många gäster.

– Alla jag hunnit informera är väldigt positiva. Efterfrågan kommer inte minst från utrikesresenärer som blivit trygga med att se hotellpersonal bära munskydd vid sidan av övriga säkerhetsåtgärder som avstånd, färre bord och stolar, hand- och städhygien. Jobbar man hos oss enbart på kontor, eller städar och inte träffar gäster, behöver man inte använda dem. Men all personal som har kontakt med gästerna ska ha munskydd.

– Kedjan skickar nu ut skydden till hotellen, vi räknar med att ha dem här på fredag och har fått en instruktionsfilm om hur de ska användas, sättas på, tas av och kastas.

Beläggningssiffrorna går nu nedåt igen, men Comfort Hotel kan summera en bra sommar, och Tintin Jennsjö konstaterar att hon och flera hotellkollegor i Eskilstuna inte kunde ta emot alla turister som ville boka in sig under juli. Färre tillgängliga rum har varit en åtgärd för att kunna garantera en trygg och säker vistelse.

Även Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell i Eskilstuna ingår i Nordic Choice-kedjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!