Inga tendenser till padeldöd i Eskilstuna

Padeldöden härjar i Sverige – men inte i Eskilstuna. De lokala hallägarna ser inget minskat intresse för sporten bland Eskilstunaborna. "Jag skulle säga att padeln i Eskilstuna lever extremt väl", säger Gustav Hellgren, ägare av Number one padel.

De lokala hallägarna ser inga tendenser till den så kallade padeldöden i Eskilstuna.

De lokala hallägarna ser inga tendenser till den så kallade padeldöden i Eskilstuna.

Foto: Lars Skärlund/Joakim Serrander/Gabriel Serrander

Eskilstuna2023-06-15 04:45

Under tisdagen stod det klart att Padel arena Eskilstuna i Vilsta industriområde gått i konkurs och runt om i Sverige pratas det om padeldöden efter coronapandemin – något som de lokala hallägarna inte märker av. Istället menar de att det snarare är tvärtom i Eskilstuna.

– Vi hade en turnering i slutet av maj med två andra hallar, det var cirka 270 anmälda från stan. Ett intresse finns definitivt. Vi hade frukostpadel här på onsdagsmorgonen och då var det 26 spelare vid halv sju, säger Martin Stenström, delägare av Stiga sports padel center.

Han menar att de hallar som finns i stan är aktiva när det gäller arrangemang och turneringar, vilket kan bidra till det fortsatt stora intresset för sporten.

– Jag tror Eskilstuna är en bra padelstad, det har nog att göra med att hallarna som finns är ganska aktiva och lokala, säger han.

En av dessa hallar är Number one padel, där Gustav Hellgren är ägare. Han har inte heller märkt av något minskat intresse för sporten.

– Vi har haft bra tryck hela våren och vintern. Varenda turnering vi anordnar blir full. Tillsammans med de andra lokala aktörerna i stan har vi Sandå padel open två gånger per år där det har varit nästan 300 deltagare varje gång, säger han och fortsätter:

– Jag skulle säga att padeln i Eskilstuna lever extremt väl. Vi har ett ganska bra intresse och vi är flera hallar som bedriver lokala föreningar med barn- och ungdomsträning och anordnar seriespel.

Den enda skillnaden som kan märkas på anläggningarna är att det inte är lika många tider bokade under dagtid som det var under pandemin när de allra flesta var hemma och hade tid över.

– De flesta här jobbar ju mellan sju och fyra eller åtta och fem. Alla är kanske inte lika flexibla längre, säger Gustav Hellgren.

Även Martin Stenström och Marcus Eriksson, delägare av Padel sports club, instämmer.

– Det är klart att det är skillnad mot pandemin när folk inte hade något att göra under dagtid. Då är det lugnare, men det var inget vi kunde räkna med skulle hålla i sig, säger Martin Stenström.

– Jag ser inget minskat intresse, snarare att man kanske inte har tid att spela fullt så mycket som man kanske gjorde under pandemin, säger Marcus Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!