Eskilstunatrio döms för stöld och häleri

Tre män från Eskilstuna döms i en gemensam dom för stölder och häleri. En av männen döms också för andra brott.

Tre män från Eskilstuna har dömts för stölder och häleri.

Tre män från Eskilstuna har dömts för stölder och häleri.

Foto: Arkivbild

Eskilstuna2019-12-05 15:24

Det är under den gångna sommaren och hösten som de tre männen i olika konstellationer, har varit brottsaktiva med bland annat stölder och hälerier.

De är alla Eskilstunabor, de två äldste är 29 år medan den yngre mannen i skaran är 24 år gammal.

En av 29-åringarna döms till fängelse i fem månader för stöld, flera fall av häleri och häleriförseelse, narkotikabrott, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Eskilstuna tingsrätt skriver i domen att 29-åringen som är häktad ska stanna kvar i häktet tills domen har vunnit laga kraft eftersom det annars finns risk att han fortsätter att begå brott.

Av domen framgår att 29-åringen så sent som i slutet av juni dömdes till skyddstillsyn och en månads fängelse för stöld och narkotikabrott. Men av kontakterna med frivården framgår att han har misskött sig. Han har bara kommit på vissa möten och har inte varit drogfri en enda gång. Tingsrätten skriver att det finns ett samband mellan 29-åringens missbruk och den  nya brottsligheten. Men eftersom han misskött sig tidigare ät det uteslutet att det kan bli något annat straff än fängelse den här gången, skriver tingsrätten.

29-åringen döms bland annat för att ha befattat sig med stulna elcyklar, verktyg, narkotika och knivar på olika platser i Eskilstuna. Vid ett tillfälle hittade en fastighetsskötare honom sovande i ett källarförråd –  omgiven av stöldgods.

De andra männen döms för häleri respektive stöld, till villkorliga domar och 40 respektive 30 dagsböter á 50 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!