Eskilstunas nya saluhall är uppdelad i tre etapper där den första är i full gång.
– Det här är etapp ett, när vi får klart med en hyresgäst till flyttar vi ut som en foodcourt här utanför. Det blir starten på etapp två och då öppnar vi upp lokalen intill för fler hyresgäster, förklarar Lennart Berg, projektchef på Mälarstaden asset management AB.
I första etappen är färgsättningen inspirerad från Gamla stan i Eskilstuna.
– Utanför är tanken att det ska kännas som Munktellområdet, lite industrimiljö. Man ska komma in här och känna sig stolt över den lokala historia som finns i Eskilstuna.
Han berättar att det inte bara handlar om restauranger i saluhallen.
– Det är viktigt att börja med att hitta det rätta konceptet, och det här är på helt rätt väg. De här tjejerna som startar har kämpat för att hitta en affärsidé, och hittat den.
Han förklarar att Mälarstaden tillsammans med fastighetsägaren Regio diskuterat Gallerians framtid.
– Det ena var att fundera på vad som saknades, en foodcourt. Det andra var mindre lokaler som många söker idag. Ur hållbarhets ära kan man dela på en lokal. Då kom vi på att vi skapar produkten först och sen kommer hyresgästerna. Om vi visar upp en fysisk miljö så blir det lättare, och nu står vi här idag, säger Lennart Berg och avslutar:
– Vi skulle gärna vilja ha in blommor också och kanske en annorlunda typ av delikatessförsäljning, av ost och chark. Och gärna någon som säljer närodlat.