Knappt sju månader efter branden i vägkrogen Örsta bar och restaurang står verksamheten redo för comeback.
– Första fredagen i april öppnar vi igen och då hoppas jag att det blir full fart igen, säger Majid Pishvaei.
När tidningen hälsar på står han som bäst och packar upp varor i verksamhetens butiksdel. Krogen och gatuköket, som ligger under samma tak, är redan i iordninggjorda och skiner upp av nya inventarier.
– Den där söndagsmorgonen i september i fjol glömmer jag inte. Larmbolaget ringde och väckte mig och berättade att det brann i restaurangens kök, men det tog ändå tid innan jag förstod hur allvarligt det var.
Branden som startade i gatukökets fritös tog sig snabbt och skadade en stor del av byggnadens tak. Skadorna på insidan blev också omfattande, även om fasaden klarade sig relativt bra.
– Där och då kändes det bara skönt att branden inte var anlagd och jag har fått fin uppbackning av både mitt försäkringsbolag och många Örstabor.
Återuppbyggnaden påbörjades i november och i slutet av februari var snickarna klara. De senaste veckorna har Majid Pishvaei, eller Magic som stammisarna kallar honom, lagt åtskilliga timmar på att fixa till invändigt – och beställa hem varor till butiken och köket.
– Det går åt rätt håll och nu är det inte mycket kvar. Jag tror att vi är de enda i vårt slag som har såväl livsmedel som gatukök och fullständiga rättigheter – det gillas av många här ute på landet.
Plåtslagaren Johan Ikonen, som bor några kilometer bort, stannar till och hälsar glatt. Han har blivit något av en stammis på Örsta bar och restaurang och ser, liksom många andra, stället som en naturlig samlingsplats för folk i trakten.
– Majid har fått till det väldigt bra här. Innan branden var vi mellan åtta och tio personer som träffades här varje lördag och kollade trav tillsammans. Det blev lite av en tradition och jag hoppas att vi kan plocka upp den igen, säger han.
Nu hoppas Majid Pishvaei att våren gör snabb entré så att även uteserveringen fylls med folk.
– Jag planerar att ha flera trubadurkvällar under sommaren, men först ska jag se till att fira in återinvigningen tillsammans med mina kunder.