Restaurangägarens ilska: "Fattar inte varför"

Xuong Tran driver restaurang Kin Kitchen på Fristadstorget.
Han blev chockad när han på fredagen fick syn på att någon kastat stolar – rakt in i restaurangens fönster.
– Jag fattar inte varför...", säger han besviket.

Xuong Tran känner sig uppgiven efter händelsen.

Xuong Tran känner sig uppgiven efter händelsen.

Foto: Lukas Abrahamsson

Eskilstuna2024-10-11 13:42

Xuong Tran är delägare av Kin Kitchen och driver restaurangen på Fristadstorget. När han kom till jobbet på fredagen möttes han av en chock.

Någon hade under natten kastat flera stolar mot restaurangens fönster som vetter ut mot torget.

Flera, tydliga, krosskador syns på fönstret under fredagen – och många förbipasserande stannar till utanför restaurangen.

– Man känner sig inte säker. Det har aldrig hänt tidigare. Vi har inte bråkat med någon, vi har inga gäster som är missnöjda, säger Xoung Tran uppgivet.

undefined
Kin Kitchen kan efter händelsen ha öppet som vanligt.

Polis larmades 00.30 natten till fredagen av boende i området som då noterat oljud. När polisen anlände till platsen kunde man gripa mannen, som är i 40-årsåldern. Han misstänks nu för skadegörelse.

– Närboende ska ha vaknat av detta då han kastar stolar rakt in i skyltfönstren. När vi kom dit var det lugnt och vi omhändertog mannen enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer), säger Martina Gradian, presstalesperson vid polisen.

Kin Kitchen kan efter händelsen fortsatt ha öppet som vanligt. Nu är planen att byta de krossade fönsterrutorna så snart som möjligt.

– Jag pratat med min chef och han berättar att det kostar minst 10 000 kronor att byta ut det. Han har kontaktat försäkringsbolaget – och företaget som ska byta ut fönstret.

undefined
Gula avskrapningar på fönstret.

Xuong Tran är säker på att det är de gula stolarna som finns uppställda på Fristadstorget som mannen använt. På fönsterrutorna syns gula avskrapningar som indikerar att hans teori stämmer.

Avskrapningarna syns också på fler fönster än det som krossats.

– Vi förstår inte...vi fattar inte varför det blir så här, säger Xuong Tran.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!