Stenhus har köpt fastighet i Eskilstuna

Fastighetsbolaget Stenhus Fastigheter har köpt och övertagit fyra större fastigheter, varav en i Eskilstuna, till ett fastighetsvärde på 260 miljoner kronor.

Mikael Nicander, vice vd på Stenhus Fastigheter, M bilar, fastighet

Mikael Nicander, vice vd på Stenhus Fastigheter, M bilar, fastighet

Foto: Niklas Holm / Stenhus Fastigheter

Eskilstuna2022-11-28 20:41

Stenhus Fastigheter i Norden AB har köpt och även tillträtt fyra fastigheter i Mälardalen. De är befintliga i Borlänge, Västerås, Örebro och Eskilstuna, med fastighetsbeteckningen Valhalla 2:33. På samtliga fastigheter finns nyuppförda respektive nyligen ombyggda lokaler inom segmentet lager, lätt industri samt logistik.

– Vi har förvärvat M bilars anläggning i Eskilstuna, verksamheten är köpt av Bilia, säger Mikael Nicander, vice vd för Stenhus Fastigheter.

undefined
Stenhus Fastigheter har köpt fastigheten där M bilar huserar på Västerleden 56.

Totalt omfattar de fyra fastigheterna en uthyrningsbar yta om 12 704 kvadratmeter där Europas största återförsäljare av personbilar, transportbilar och lastbilar Bilia är den stora hyresgästen.

M bilars fastighet i Eskilstuna är 11 744 kvadratmeter stor och byggnaden är 3 203 kvadratmeter stor och byggdes under 2008.

Vad Stenhus Fastigheter har betalat är inte offentligt men de fyra fastigheterna som har förvärvas har ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 260 miljoner kronor.

undefined
Mikael Nicander, vice vd på Stenhus Fastigheter.

Hur kommer det sig att ni har förvärvat denna fastighet i Eskilstuna?

– Den ligger inom vår investeringsstrategi.

Mikael Nicander berättar att det i dag förekommer försäljning av BMW-bilar samt är en verkstad för BMW i fastigheten de köpt i Eskilstuna.

Blir de tidigare hyresgästerna kvar?

– Ja, men då den hyresgästen har sålt till Bilia blir den nya hyresgästen Bilia.

undefined
"Vi har förvärvat M bilars anläggning i Eskilstuna, verksamheten är köpt av Bilia", säger Mikael Nicander, vice vd på Stenhus Fastigheter.

Han förklarar att Eskilstuna är en stad de gärna fortsätter att investera i.

– Vi är stora fastighetsägare i Eskilstuna och det är en av våra prioriterade marknader, konstaterar Mikael Nicander.

Säljare var det privata Västeråsbolaget Garraway Investment AB. Förvärvet genomfördes som bolagsaffär och är villkorat dels av finansieringen, dels av att fastighetsbolagen ingår nya hyresavtal med Bilia med en initial hyresperiod om minst tio år från den dag Stenhus tillträdde fastigheterna, i november i år.

undefined
"Vi är stora fastighetsägare i Eskilstuna och det är en av våra prioriterade marknader", konstaterar Mikael Nicander, vice vd på Stenhus Fastigheter.

Stenhus Fastigheter har fokus på specifika segment, de är lager, lätt Industri, logistik, dagligvaruhandel, sällanköpshandel, offentliga fastigheter samt kontor.

I Eskilstuna äger de bland annat restauranghuset i Eskilstuna logistikpark, Dollarstorebyggnaden i nya Skiftinge handelsområde, byggnaden i Torshälla där bland annat Kin Kitchen och Hamburgerbruket huserar samt byggnaden i Folkesta handelsområde där bland annat Willys, Åhléns outlet och Stadium outlet är hyresgäster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!