Gymnasiechefen Karin Holmberg Lundin ser förbättringen som ett kvitto på att de senaste årens systematiska arbete för att förbättra resultaten för eleverna i årskurs 9 nu har gett resultat.
– De närmaste åren står vi inför den dubbla utmaningen att få fram fler utbildningsplaster för att möta trycket, både för att fler elever blir behöriga att söka och för att elevkullarna ökar igen.
– Det blir en utmaning, men den är enbart positiv, tillägger hon.
Just nu är den demografiska kurvan för 16-åringar nere i botten, och det syns i tabellerna för höstens antagningar. 1 500 elever totalt är antagna till gymnasieskolan höstterminen 2014. Det är 64 färre än i fjol. Av höstens antagna elever har 1 212 sökt sig till den kommunala gymnasieskolan och 288 till någon av friskolorna.
Förra årets trend att fler söker till den kommunala gymnasieskolan, på friskolornas bekostnad, fortsätter. Förra året var andelen elever till den kommunala skolan 79,1 procent, i år har andelen ökat till 80,8 procent.
Intresset för de högskoleförberedande programmen fortsätter att öka, i år har 53 procent av eleverna sökt sig till någon av dessa.
– Men det är också fler som kommer in på något av yrkesprogrammen, säger Karin Holmberg Lundin.
Istället minskar andelen elever på introduktionsprogrammet, en direkt följd av att fler har tillräckligt bra betyg för att vara behöriga till något av de nationella programmen.
Men det ökande intresset ställer också krav på kommunen att kunna ta emot eleverna. Det är inte alltid helt enkelt, särskilt inte på yrkesprogrammen där det ingår perioder av praktik ute i arbetslivet.
El- och energiprogrammet är ett exempel. Utbildningen behåller sin popularitet. Skolan har plats för 23 elever, men skulle lätt kunna dubblera utbildningen eftersom det står ytterligare 27 elever i kö för en reservplats.
– Vi skulle gärna se en utökning av antalet platser, men branschen har svårt att ta emot fler elever på praktik, säger Karin Holmberg Lundin.
– Nu måste vi få till en dialog med arbetsgivarna för att få dem att ta emot fler praktikanter. Det borde vara attraktivt, eftersom man samtidigt får en möjlighet att forma sin blivande arbetskraft.
En del program lockar ständigt många sökande, som naturvetenskap och teknik. För andra varierar antalet sökande kraftigt, utan att det finns någon egentlig förklaring.
– I år ser vi till exempel en kraftig ökning av sökande till fordon- och transport. Vi har inte kunnat hitta någon direkt förklaring, men tendensen är densamma överallt. Friskolan Kunskapscompaniet ser till exempel samma ökning.