Qick storsatsar i Eskilstuna – fler gula hojar i stan

Gröna och ljusröda elsparkcyklar har dominerat marknaden i Eskilstuna det senaste halvåret. Nu när påsken närmar sig har de gula elsparkcyklarna ploppat upp som kantareller på Eskilstunas gator.

"Vi räknar med att användningen kommer att öka det här året och har även placerat ut en säkrare och bekvämare scooter-model samt utökat verksamhetsområdet i staden", förklarar Milad Mahmoudyan, vd och grundare av Qick scooters.

"Vi räknar med att användningen kommer att öka det här året och har även placerat ut en säkrare och bekvämare scooter-model samt utökat verksamhetsområdet i staden", förklarar Milad Mahmoudyan, vd och grundare av Qick scooters.

Foto: Niklas Holm / Qick scooters

Eskilstuna2023-03-31 12:16

Hösten 2021 ansökte Qick scooters hos polisen om att ställa ut 240 elsparkcyklar i Eskilstuna. I mars 2022 placerade de ut sina fordon i staden men ville inte gå ut med exakt hur många elsparkcyklar som Eskilstuna fick på sina gator då. Nu har det poppat upp rejält med nya gula elsparkcyklar i stan, lagom till värsta snöovädret.

– Det har varit rätt körigt på grund av mycket snöfall, säger Milad Mahmoudyan, vd och grundare av Qick scooters.

undefined
Utanför Cityhusets parkeringshus stod tio elsparkcyklar uppradade på onsdagsmorgonen.

Det lyser gult i Eskilstuna nu och det beror inte på att påsken närmar sig, gör ni en satsning här?

– Det stämmer bra att vi storsatsar på Eskilstuna nu. Vi räknar med att användningen kommer att öka det här året och har även placerat ut en säkrare och bekvämare scooter-model samt utökat verksamhetsområdet i staden, förklarar Milad Mahmoudyan.

Däremot råder inget vidare väder för elsparscyklarna just nu – och snön väntas ligga kvar till i början på påskveckan.

– Tajmingen var väl lite dålig, vi räknade inte med det dåliga vädret som vi haft i några veckor nu. Vi ser verkligen fram emot vår och sommar!

undefined
På J A Selanders gata i centrum står ett gäng elsparkcyklar från Qick scooters.

Hur många elsparkcyklar har ni i Eskilstuna?

– Vi kommer successivt att öka antalet scootrar till cirka 300 stycken när vädret blir bättre, mer än så länge har jag tyvärr inte möjlighet att kommentera.

Med andra ord kommer det att dyka upp ännu fler gula elsparkcyklar runt om i Eskilstuna när värmen intar staden. Utöver fler elsparkcyklar, eller scooters som Qick vill kalla dem, så har de utökat sitt område i Eskilstuna så att kunderna kan nå fler platser än tidigare.

undefined
Milad Mahmoudyan, vd och grundare av Qick scooters, berättar att de utökar verksamhetsområdet, bland annat till Tuna park.

– Kul att höra att vi ändå täcker större delar av Eskilstuna. De områden som vi har utökat till är Slagsta, Stenby och Tuna park.

För de som har besökt Tuna park och åkt in till parkeringen vid City gross har nog uppmärksammat att cykelbanan från villaområdet varit belamrad av elsparkcyklar i alla kulörer. Med Qicks förlängning kan fordonen nu parkeras vid cykelställen i Tuna park.

Qick erbjuder olika typer av pass för de som vill köra deras elsparkcyklar.

undefined
Qick scooters utökar sitt bestånd med elsparkcyklar i Eskilstuna, här ett gäng vid Sveaplan.

– Våra användare har haft möjligheten att köpa dagspass, veckopass och månadspass sedan uppstart. Tanken är att försöka erbjuda något som man kan använda i sin vardag som ett alternativ till bilen men som samtidigt är förmånligare, säger Milad Mahmoudyan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!