Slagsta Glass öppnar för säsongen – med flera nyheter

Fredagen den 24 mars slår Slagsta Glass upp luckan för säsongen och då börjar årets försäljning av den eftertraktade Eskilstunaglassen.

Alexander Johansson är sedan förra sommaren ägare av Slagsta Glass efter att ha tagit över fanan från sin pappa.

Alexander Johansson är sedan förra sommaren ägare av Slagsta Glass efter att ha tagit över fanan från sin pappa.

Foto: Veronica Karlsson

Eskilstuna2023-03-22 18:51

Eskilstunas enda och riktiga vårtecken är här och trots att prognosen lovar dåligt väder så hoppas Alexander Johansson på mycket glassförsäljning under premiärhelgen.

– Vi hoppas på uppehåll och på många glassugna besökare. Vi har ju en väldigt trogen kundkrets som kommer i ur och skur så vi hoppas att våra stammisar gör det även nu, säger Alexander Johansson som sedan förra glassäsongen är ny ägare efter sin pappa.

undefined
Alexander Johansson är sedan förra sommaren ägare av Slagsta Glass efter att ha tagit över fanan från sin pappa.

Förra säsongen valde Slagsta glass att inte höja sina priser men i år får de lov att tänka om.

– Det kommer att ske en prishöjning i år då det är något som vi måste göra den här säsongen. Det är ju lika för alla och precis som allt annat så finns det dyrare kostnader som även vi måste förhålla oss till, säger Alexander Johansson.

I en artikel som tidningen skrev förra året kunde Slagsta glass hinta om en nyhet som i mitten på sommaren kommer att bli verklighet – nämligen chipssnäckan. 

– Vår stora nyhet för sommaren är chipssnäckan som jag själv introducerade för ett tag sedan. Idén kommer från när man var liten och doppade pommes i sin milkshake. Vi hoppas att den kommer att göra succé.

– En annan nyhet är att nougatsnäckan gör comeback i år. Vi ändrar inte ett vinnande koncept och snäckan kommer tillbaka i precis samma tappning som tidigare. Det är många kunder som har efterfrågat den och nu kommer kundfavoriten tillbaka, säger Alexander Johansson.

undefined
En av storsäljarna är den sedan länge berömda mjukglassen med sylt och grädde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!