I fredags natt förra veckan hände det som alla i gruppen kämpat för. Den orange/röda, toviga katten som setts i Ekeby/Brottsta/Lundby i Eskilstuna gick i fällan.
– Jag är så glad att vi lyckades. Vi hade gillrat fällan på eftermiddagen och hon som bor i villan där vi satt upp fällan hade bevakning på den. Klockan 00.30 gick han in i fällan. Det kändes helt fantastiskt. Vi i gruppen är både tacksamma och rörda av all respons från många människor.
Det säger Catrin Björkner som är en av privatpersonerna som engagerat sig i den förvildade kattens öde.
– När jag fick höra att han gått in i den satte jag mig i bilen direkt.
Nu har katten, som fått namnet Caesar, fått flytta hem till henne i Strängnäs.
– Han har fått ett jourhem här. När vi kom hem på natten fick han ett eget rum och en skål mat. Och när jag tittade efter på morgonen så hade han ätit upp maten. Det kändes jätteskönt.
Under veckan som gått har den rädda katten gjort mer och mer framsteg.
– Han kan ta godis ur handen på mig nu och så kan jag klia honom lite utan att han fräser.
I tisdags fick han besöka veterinären.
– Så nu är han rakad över hela kroppen, förutom huvudet och svansen, för att få bort alla stora tovor. Han har även blivit kastrerad, chipad och vaccinerad, säger Catrin Björkner och fortsätter:
– Nu ska han få ta det lugnt och vänja sig vid sitt nya liv. Det kommer ta tid innan han kan bli adopterad men tid måste det få ta, han har ju varit ute så länge.
Det är den ideella föreningen Livbojen som nu har ansvar för katten. De efterforskningar som föreningen har gjort tyder på att katten har varit ute länge. Man har hittat ett inlägg på Facebook om en röd katt och det är den katten man nu lyckats fånga.
– Det inlägget är publicerat redan för sex år sedan, säger Kajsa Eriksson som är engagerad i föreningen.
Så han kan ha varit ute så länge?
– Ja, och ännu har ingen ägare gett sig tillkänna. Det är några som skrivit att de känner igen katten och att det kan vara någon person som har avlidit som ägt katten. Men de vet inte säkert. Det är bara lite lösa trådar.
Förutom veterinärbesök vidtar föreningen även andra åtgärder när de får in en ny katt. Som att försöka hitta ägaren.
– Men i det här fallet verkar det inte finnas någon.
Hur kände ni när det var så många privatpersoner som ställde upp och hjälpte till att fånga katten?
– Vi tyckte att det var jättebra. Vi har alltid brist på människor som kan eller vill hjälpa till. Så det var jättebra att det fanns privatpersoner som kunde avlasta oss lite.
För Catrin Björkner var det självklart att engagera sig.
– Föreningen behöver all hjälpt de kan få. De gör ett otroligt jobb med katterna och har dyra veterinärräkningar som ska betalas. Så alla bidrag är välkomna.
Förra året räddade föreningen 500 katter, något som tidningen tidigare skrivit om.
– Det är tufft ekonomiskt. Vi har tagit hand om väldigt många sjuka och förvildade katter det senaste året och det medför stora kostnader att få dem i gott skick, sade föreningens ordförande Sara Palm till tidningen då.
Och även om Caesar nu är infångad och i trygghet så slutar inte arbetet.
– Nu är det en katt i en liknande situation ute i Kjula som vi ska försöka fånga, säger Catrin Björkner.