Kvinnan hade bjudit hem kollegan på en bit mat. Efter middagen sade hon att hon hade ont i ryggen, varpå mannen erbjöd sig att ge henne massage. Hon hade bara trosorna på sig när hon lade sig på en säng varpå mannen började massera henne.
Så långt stämmer mannen och kvinnans berättelser överens i historien som återges i en dom som föll i Eskilstuna tingsrätt på torsdagen.
Men därefter skiljer de sig åt på en avgörande punkt.
Kvinnan hävdar nämligen att mannen efter massagen övergick till att våldta henne, samtidigt som han tryckte ner henne i sängen. Detta trots att hon uttryckligen ska ha sagt nej vid flera tillfällen.
– Jag tror att jag blivit våldtagen, var det första kvinnan sa i larmsamtalet.
Enligt mannen gick det inte alls till på det sättet. Han hävdar att han bara masserade henne och därefter lämnade lägenheten efter att kvinnan sagt att "det räckte". Han vidgår dock att han "kan ha kommit åt hennes trosor" under massagen, men inte mer än så.
Tingsrätten gick på mannens linje och frikänner honom helt. Enligt rätten har kvinnans berättelse varit "fragmentarisk" och "svävande".
"Att målsäganden upplevt något som varit obehagligt och som hon blivit tagen av, framgår klart genom att hon vid larmsamtal och vid förhör återkommande har fallit i gråt", skriver domstolen, men fortsätter med konstatera att det inte går att dra några slutsatser av det faktum att kvinnan var ledsen.
Rätten riktar även en känga mot polisens förhörsledare, som den menar har hoppat fram och tillbaka i händelseförloppet:
"Ett sådant förhör där förhörsledaren själv svarar på sina egna frågor, är givetvis svårt att bevisvärdera."
Övrig bevisning i form av journalanteckningar, förhör med närstående till kvinnan och en DNA-träff förändrar inte den uppfattningen.
"Den föreliggande bevisningen kan inte anses tillräckligt robust för fällande dom", summerar domstolen.
Det är en slutsats som åklagaren Maria Lindstedt Estberg vänder sig mot.
– Jag hade nog förväntat mig en annan utgång, och jag kommer att överklaga domslutet.
Vad gör att du redan känner dig så säker på det?
– Jag tycker att bevisningen är tillräcklig i det här fallet.
Domstolen tyckte att kvinnans uppgifter var fragmentariska?
– Ja, det kanske de gör, men då tycker jag att hovrätten också ska få göra en bedömning av materialet som finns.