Mustapha Sellidj och Lotta Falk Sellidj köpte för drygt 15 år sedan en hästgård i Malmköping. De lämnade restauranglivet i Stockholm och skulle ägna sin tid åt sitt stora intresse, hästar. Men de drogs snart in i restaurangvärlden igen och öppnade Musse och Lottas kök i Flen. År 2015 fick de chansen att ta över driften av restaurangerna på Sundbyholms travbana vilket var ett givet alternativ för det hästintresserade paret och fram till för drygt en månad sedan har de serverat travbanans gäster mat.
– Vi pendlade med bil till travbanan och åkte förbi det här området, innan det fanns restauranger här. Jag kontaktade kommunen när det blev klart att det skulle bli logistikpark, men jag fick aldrig någon återkoppling, säger Mustapha Sellidj och tillägger:
– Det blev aldrig något av det då men nu är vi här, tillsammans med likasinnade grannar.
Mustapha Sellidj har alltid haft en passion för mat då han redan som 12-åring började jobba hos sin pappa som hade en korvmoj.
– Jag skulle bli korvgubbe när jag var liten. Men med åldern övergick det till att jag ville bli bagare men jag märkte hur svårt det var och valde att utbilda mig till kock i stället. Jag gick ut gymnasiet 1987 med diplom som bäst i den årgången och efter det jobbade jag vidare inom restaurangvärlden.
Lotta Falk Sellidj är uppväxt i en krögarfamilj så även hon har haft mat med i bilden sedan tidig ålder.
– Ja det sitter i ryggmärgen, säger Lotta Falk Sellidj och skrattar.
Nu har de öppnat Musse och Lottas kök i logistikparken och har en hel del gäster från Ärla och Kjula.
– Det kommer även hit byggjobbare och lastbilschaufförer som kan parkera bilen bra här. Det är tydligen ont om parkeringar från Stockholm till Örebro och då stannar de här, sover i lastbilen och äter hos oss.
Restaurangen har plats för 150 matgäster men de har valt att corona-anpassa till 110 besökare.
– Det här är en passion, jag älskar att laga mat. Och redligheten, om någon kommer hit och har en allergi så vet jag vad exakt jag har i min mat. Det är så här det ska vara, menar Mustapha Sellidj.
När de får frågan om vad som är stående på menyn så är det två riktiga klassiker som dyker upp.
– På tisdagar är det raggmunk och fläsk och självklart är det pannkaka och ärtsoppa på torsdagar, folk uppskattar det fortfarande, avslutar Mustapha Sellidj.