Egon Eriksson har ägnat hela livet åt livsmedelsbranschen. Han började som springsjas på Slakteriföreningen i Hälleforsnäs och fortsatte inom samma företag i Eskilstuna.
1964 öppnade han Gillbergaplans livs, fortsatte med Önskemålet på Tegelbruksgatan och Sméboden på samma gata.
1973 drog han igång hamburgerrestaurangen på Västeråsvägen – strategiskt placerad 500 meter från Parken.
– På helgerna hade vi öppet till framåt tre på natten. Köerna var långa både innan och efter danserna i Parken.
Corner på Rademachergatan och på Nygatan startades och drevs också flera år av Egon.
– Men de två har jag sålt. Nu räcker det med Eriksson där jag jobbar ett par kvällar i veckan och även på helgerna när det behövs folk.
Äter du själv hamburgare?
– Absolut, det är bra snabbmat.
Favoriten?
– En dubbel 2+45-grammare med vår speciella dressing (som han inte lämnar ut receptet till), isbergssallad, gurka, ost och tomat.
Konkurrensen?
– Den är hård, speciellt sedan Max och snabbmatställena på Västerleden tillkommit.
Men du kör vidare?
– Jo, det är kul att ha något att göra. Jag spelar inte golf och har lämnat travhästarna bakom mig så det är bara positivt att jobba några pass i veckan.