Hamburgerkungen firade med tårta

Det är inte fel att kalla Egon Eriksson för Eskilstunas hamburgerkung. Redan 1973 var han i farten i Kom-In-huset på Västeråsvägen och där huserar han fortfarande fast nu under namnet Erikssons. 70-årsdagen var inget att fira tyckte han men när Kurirentårtan anlände lät han sig väl smaka.

Eskilstuna2012-02-10 06:08

Egon Eriksson har ägnat hela livet åt livsmedelsbranschen. Han började som springsjas på Slakteriföreningen i Hälleforsnäs och fortsatte inom samma företag i Eskilstuna.

1964 öppnade han Gillbergaplans livs, fortsatte med Önskemålet på Tegelbruksgatan och Sméboden på samma gata.

1973 drog han igång hamburgerrestaurangen på Västeråsvägen – strategiskt placerad 500 meter från Parken.

– På helgerna hade vi öppet till framåt tre på natten. Köerna var långa både innan och efter danserna i Parken.

Corner på Rademachergatan och på Nygatan startades och drevs också flera år av Egon.

– Men de två har jag sålt. Nu räcker det med Eriksson där jag jobbar ett par kvällar i veckan och även på helgerna när det behövs folk.

Äter du själv hamburgare?

– Absolut, det är bra snabbmat.

Favoriten?

– En dubbel 2+45-grammare med vår speciella dressing (som han inte lämnar ut receptet till), isbergssallad, gurka, ost och tomat.

Konkurrensen?

– Den är hård, speciellt sedan Max och snabbmatställena på Västerleden tillkommit.

Men du kör vidare?

– Jo, det är kul att ha något att göra. Jag spelar inte golf och har lämnat travhästarna bakom mig så det är bara positivt att jobba några pass i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om