Krogpanelen: Det är bästa stället för after work

En fredag i månaden får sex profiler från Eskilstunas restaurangbransch dela med sig av sina bästa tips i stans krogliv. Vi har valt att kalla dem Krogpanelen. I dag berättar de vilket ställe i Eskilstuna, förutom deras egna, som är stans bästa för en after work.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas restaurangbransch ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas restaurangbransch ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Foto: Niklas Holm/Joakim Serrander/Eskilstuna-Kuriren/Veronica Karlsson/Privat

Eskilstuna2023-05-12 14:53

Jesper Laine, ägare av T.rassen

undefined
Jesper Laine, ägare av T.rassen.

– Då är det Söderhaket för läget. 
 

Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn

undefined
Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn.

– Jag skulle sätta mig uppe på Söder, det tycker jag är trevligt. Vid Söderhaket och T.Rassen vid det där lilla torget. Återigen, jag gillar ju att se vatten, det tycker jag är trevligt.
 

Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger by Plaza, Glashuset, Biff och grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet

undefined
Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger by Plaza, Glashuset, Biff och grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet.

– Det tror jag är Pitcher's. De har kvällssol på deras uteservering och det är mycket folk där också.
 

Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2

undefined
Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

– Det får bli Söderhaket, det finns lite lummighet, träd och en vacker å att titta på.
 

Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak

undefined
Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak.

– Då skulle jag säga att man ska ta sig ut och testa ställen utanför centrum. Jag tänker på Wäsby magasin, att man tar en AW där. Eller Sundbyholms gästhamn, något sånt. Att man gör en grej av det, att man åker ut i en bil, en får köra och de andra får dricka lite vin.
 

Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla

undefined
Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

– Då skulle jag säga Söderhakets uteservering efter ån, på andra sidan vägen, när det är så här soligt och fint. Närmare vattnet än så kommer man nog inte på något annat ställe i stan. Jag har suttit där många gånger, det är grymt bra solläge.

Fotnot

Krogpanelen och Krogpatrullen, som en gång i månaden recenserar krogar i Eskilstuna-Kuriren, består inte av samma personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!