Klockan är strax efter 8 på fredagsmorgonen och semmelbaket är i full gång. Bagaren Aytakin Alyjeva bakade första bullen vid halv fem i morse och nu monterar konditorn Jeanette Åkerberg semlor på löpande band.
– Croissantsemlorna är redan färdiga och ute i butiken, säger hon medan hon lyfter upp de sista plåtarna med klassiska semlor.
För här ska det gå snabbt– totalt ska närmare 800 semlor bakas idag och på självaste fettisdagen räknar de med att göra uppemot 9 000, så allt måste sitta.
På Ica Maxi började de sälja semlor vecka två, om man bortser från lussekattssemlan i julas. Och försäljningen förväntas pågå fram till påsk.
– Förra året slutade vi lite tidigare för intresset avtog. Det är ingen idé att fortsätta baka om det inte går åt, då får bara vi slänga dem.
Förutom de klassiska semlorna med mandelmassa i mitten och grädde på toppen, görs även minisemlor, blandsemlor, veganska semlor, laktosfria semlor, wienersemlor, semmeltårta, vaniljsemlor, croissantsemlor och sist men inte minst blåbärssemlor.
– De har vi haft länge – blåbärssemlorna har blivit lite av en klassiker, säger hon.
Jeanette Åkerberg lägger ut nya plåtar på bakbordet och börjar klippa av locket på bullarna.
– På semmeldagen när man har klippt ett antal kan det börja kännas lite i armen, säger hon och skrattar.
Därefter lägger hon i vaniljkräm i samtliga bullar. Hälften ska bli vaniljsemlor med grädde och hälften blir blåbärssemlor med vaniljkräm och blåbärsgrädde.
Semlorna spritsas sedan med grädde och det är noga hur mycket grädde det ska vara i förhållande till bullen för att få den perfekta smakupplevelsen, menar Jeanette Åkerberg.
– Det ska vara lagom, en ring ungefär. Men på wienersemlorna har vi lite mer eftersom fyllningen är utblandad med grädden.
Trots alla semmelvarianter är de inte klara än. Nästa vecka planerar de att göra en Nutellasemla.
– Det kan kanske bli någon till variant innan fettisdagen, säger hon lite finurligt.
Hur långt kan man gå och fortfarande kalla det för en semla?
– Jadu, det finns delade åsikter om det. Jag tycker att man kan variera så att det finns något för alla. Sedan vad man väljer att kalla det? Säger man semla förstår alla vad det är för något.