Tidigt på fredagsmorgonen anlände de första tre restaurangmodulerna med lastbil till Fristadstorget. De utgör, med ytterligare två stålkonstruktioner, bottenvåningen till Glashuset.
– I år vet vi hur vi ska gå till väga och själva monteringen kommer gå mycket snabbare än i fjol, säger ägaren Göran Pettersson.
Han hoppas på en lång säsong och hade gärna sett att restaurangen fick stå kvar året runt.
– Det vore så klart skönt om vi fick ha byggnaden på plats även under vintern, men för det krävs en ändring i detaljplanen.
Magnus Hägglöf på Krantjänst i Mälardalen håller med, men tackar inte nej till arbetet som upp- och nedmontering genererar.
– Det är ett bra jobb för oss, men jag förstår att det känns som en onödig kostnad.
Göran Pettersson siktar på att öppna Glashuset för gäster till påsk – allt beroende på väder och hur smidigt monteringsarbetet fortlöper.
– I dag ska vi ordna anslutningar till VA, el och köksdelsens fettavskiljare. På måndag börjar vi bygga ovanvåningens pergola. Den biten är lite pillrig, men vi har märkt upp alla delar sedan vi tog ned den i höstas och de som gjorde jobbet då är med nu också.
Förra året kunde restaurangen, som har 150 sittplatser, öppna först i mitten av augusti och även om säsongen bara varade till sista oktober blev den välbesökt – speciellt under veckosluten.
– Nu vill vi bara komma igång – Glashuset på torget känns som ett sant vårtecken, säger Göran Pettersson.