Facebookande Eskilstunabor korar bästa smörgåstårtan

För ett tag sedan utsåg Facebookande Eskilstunabor stans bästa pizzeria i en av stadens största Facebookgrupper. Nu har det hänt igen, men denna gång utsågs den bästa smörgåstårtan.

Camilla Räsänen, Carina Tapper och Monica Räsenen tillverkar mellan fem till tio smörgåstårtor om dagen.

Camilla Räsänen, Carina Tapper och Monica Räsenen tillverkar mellan fem till tio smörgåstårtor om dagen.

Foto: Fanny Juhlin

Eskilstuna2023-01-18 19:03

Det uppstår ofta vilda diskussioner i lokala Facebookgrupper och för ett tag sedan diskuterades vilken pizzeria som var Eskilstunas bästa.

Det har blivit dags igen, men nu handlade istället diskussionen om var man hittar Eskilstunas bästa smörgåstårta. Då föreslog flest användare BMC Stenkvista. Tidningen åkte dit för att ta reda på vad som är så speciellt med just den smörgåstårtan.

– Vi gör allting från grunden och använder oss av bra produkter. Vi har haft några år på oss och prova oss fram, säger Camilla Räsänen som driver BMC tillsammans med sin mamma Monica Räsänen.

De snittar cirka fem till tio smörgåstårtor om dagen som sedan hämtas av dess köpare.

Är ni trötta på att göra smörgåstårtor?

– Nej, det är en sådan där sak som man alltid lätt kan falla tillbaka på och stå och göra utan att tänka så mycket.

undefined
Så här kan det se ut till smörgåstårtan tillagas.

Camillas mamma Monica har drivit restaurangen sedan tolv år tillbaka men receptet för deras berömda smörgåstårtor är mycket äldre än så.

– BMC har funnits i 26 år och innan Monica tog över så hade Britt-Marie (Chorell, tidigare ägare) ett fantastiskt bra recept på sina smörgåstårtor som vi fick. Det är väl sedan 1995 eller -96. Sedan dess har smörgåstårtorna funnits.

I Facebookgruppen diskuterades även hurudiva man ska ha ostbågar på kanterna eller ej.

– Det ska man ha, det är godast. Man får en cheddarsmak i det som plockar fram smaken i smeterna, det gör det lilla extra, säger Camilla Räsänen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!