Skatteverket sätter ut tillfälliga brevlådor från och med i dag. De rekommenderar dock att Eskilstunaborna i första hand postar sin deklaration i en vanlig brevlåda men den går även att lämna in på Bruksgatan 12 fram till den 2 maj, dygnet runt.
– Under ordinarie öppettider kan man besöka servicekontoret och få hjälp med frågor kring deklarationen. Kom ihåg att vara ute i god tid innan den 2 maj för att undvika köer, förklarar Alem Resulovic, sektionschef på Skatteverket.
Skatteverket har sitt kontor på Bruksgatan 12 och det är just därför man kan lämna in sin pappersdeklaration där dygnet runt.
– Det finns två stycken lådor, med grå kulör. På de tillfälliga brevlådorna kommer det att stå följande text: ”I den här tillfälliga brevlådan kan du lämna in inkomstdeklarationen senast den 2 maj".
I år får 25 820 Eskilstunabor pappersdeklarationen hem i brevlådan. Förra året var det totalt 81 025 deklaranter i stan, 7 206 av dessa, cirka nio procent, valde att lämna in sin deklaration fysiskt.
– Man kan fortfarande välja att deklarera elektroniskt trots pappersutskicket, förklarar Alem Resulovic.
Ytterligare ett alternativ är att lämna in sin pappersdeklaration på servicecentret på gågatan i centrum, när det är öppet.
Det är två nyheter med årets pappersdeklarationer.
– Vi är glada att vi nu kan gå över till papperskuvert av hållbarhetsskäl. Av samma skäl skickas deklarationsblanketten dessutom bara i ett exemplar i år. Det följer alltså inte med någon kopia i pappersutskicket.
För den som väljer att posta sin deklaration är det viktigt att komma ihåg att posta den i god tid. På grund av helgdagar och Postnords leveranstider bör pappersdeklaration postas senast den 26 april, skriver Skatteverket.
– Det enklaste är att deklarera digitalt via sms eller telefon för den som bara ska godkänna, eller via app eller e-tjänst. Den som ändå deklarerar på papper kan enklast posta deklarationen till oss i en vanlig brevlåda, menar Alem Resulovic.
Bland dem som gör ändringar i deklarationen har det tidigare år varit ungefär sex gånger fler fel i pappersdeklarationer än i digitala deklarationer.
– Den som deklarerar på papper behöver göra mer själv och se till att alla uträkningar blir rätt, något du får hjälp med i e-tjänsten.