Klockan är strax efter 12 och flera Eskilstunabor passar på att använda sin lunchrast till att botanisera bland marknadstånden. Två av dem är Ylka Hasi och Bianca Olsen som redan köpt varsin langos.
– Det är jättegott, säger Bianca Olsen.
De brukar besöka marknaden varje år och tycker att marknaden ger positivt inslag i staden.
– Det är roligt att det händer något i Eskilstuna och det är kul att smaka mat från olika kulturer, säger Ylka Hasi.
Här finns mat från världens alla hörn så som Thailand, Grekland, Polen och den amerikanska södern. Mattias Karlsson står och väntar på sin beställning vid tältet som säljer mat från Texas.
– Det är en pulled pork, fast med långkokt lamm, säger han och tar ett bett.
– Det var gott, men lite kladdigt.
En bit bort står fudgeförsäljaren Claus Stüttenwieg – en riktig veteran i sammanhanget.
– Jag har varit här varje år sedan starten. Det är alltid lika kul att komma tillbaka. Vädret är härligt och svenska folket är så trevliga, säger han.
Bland nykomlingarna på årets marknad är till exempel Paulo Cavallini och hans kollegor som säljer schweiziska ostar och rökt fläsk och Bobbys ice cream world som gör asiatiska glassrullar på beställning. Här hittas också det västgötska gänget Viltmat som specialiserar sig på kebab av hjort- och älgkött.
– Den har en ganska egen smak och är fräschare än en vanlig kebab på restaurang, säger kocken Cecilia Vauhkonen.
Det är första gången ni är här, vad ser du mest fram emot?
– Att få möta alla Eskilstunabor och se vad de tycker om vår mat. Det har varit en bra början måste jag säga, det är många som kommer fram och är intresserade.
På en bänk lite avsides på torget sitter Pernilla Mård med barnen Ludde, 8, och Theodor, 11. De firar in sommarlovet med varsin belgisk våffla.
– Det är jätte, jätte, jättegott. Det är våffla med nutella och jordgubbar, säger Ludde.
Har ni hunnit titta något på marknaden innan ni bestämde er för vad ni skulle äta?
– Nej, vi äter det här varje år, säger Theodor.
Internationella matmarknaden pågår fram till lördag den 10 juni.