Enligt Krogpatrullen är köttet saftigt och såsen har sting. Men andra ord – på Phoenix restaurang & pizzeria har man koll på kebab.
– Om jag håller med? Självklart, säger ägaren Nashwan Faransi, 50.
– Köttet ska vara just saftigt, det får inte vara torrt men inte för fett heller. Det handlar om en balans.
Annars – vad är hemligheten bakom en lyckad kebabtallrik?
– Vi har ju vårat egna recept på själva köttet. Kryddorna är viktiga också, sen finns det saker som jag inte kan säga.
Aha, får jag fråga vad det är för kryddor då?
– Nä, det är hemligt, säger han och gapskrattar.
Det visar sig vara lika omöjligt att snoka reda på deras såsrecept.
– Det är många som har försökt kopiera receptet på den vita såsen. Men det går inte.
Phoenix restaurang & pizzeria har funnits sedan 1999. Nashwan Faransi konstaterar att en pizza länge varit Eskilstunabornas självklara val på nyårsdagen. Men att kebaben har kommit med stormsteg.
– Det är nästan 50/50 nu. Kebab och kyckling går bra. En vanlig dag säljer vi kanske 35 kilo kebab. På nyårsdagen är det ungefär 75 kilo. Sedan har vi ju en hel veganmeny också och den borde ni testa. För den är bäst i hela Eskilstuna.
Till sist – vad väljer du själv, pizza eller kebab?
–Båda. Men okej, kebabpizza – då blir det ju både kebab och pizza!