May Nazri talar snabbt och målmedvetet. Hon berättar att hon fungerar lite som ett språkrör på asylboendet Hotell Eskilstuna där hon bor.
– Jag är duktig på engelska och kan hjälpa till med myndighetskontakter, säger hon.
– Efter ett år här så har vi blivit lite som en familj, man känner alla.
Sin närmaste familj har hon dock kvar i Syrien. I Damaskus. Hon tar upp sin plånbok. Där finns en bild på Laith. Hennes nioårige son.
– Jag har bilden där för att jag ska kunna se honom så ofta som möjligt.
– Det här är första gången vi är ifrån varandra. Jag trodde att det skulle ta några månader innan han kunde komma hit. Nu har det gått ett år.
Ett år sedan hon kramade Laith adjö vid gränsen mellan Syrien och Turkiet. Ett år sedan hon fattade beslutet.
– Resan med båt över Medelhavet är jättefarlig, men det är heller inte säkert att stanna i Syrien. Jag stod mellan två väldigt dåliga val.
Innan kriget arbetade May Nazri på ett stort telekombolag, MTN. Vid flykten hade hon därför råd att ta en av de säkrare båtarna över Medelhavet. Ändå...
– Jag vågade inte ta med min son.
Samtidigt finns det en annan anledning till att hon tvingades till det valet hon gjorde. Laiths pappa är palestinier. Därför är pojken inte fullvärdig syrisk medborgare.
– Han kan inte lämna landet hur han vill.
Hon tittar på bilden av sonen som ligger där i plånboken.
– Jag gjorde det här för hans skull. Så att han ska kunna växa upp i trygghet, få en bra utbildning och ett bra liv.
Laith bor nu hos hennes föräldrar, som även dem är kvar i Damaskus. I söndags kom de senaste rapporterna. Minst 87 rebeller och regimsoldater har dödats i strider nordost om staden de sex senaste dagarna. May Nazri är orolig.
– Det var verkligen inget enkelt beslut.
I Damaskus är det nu bristande tillgång på både elektricitet och vatten.
– Jag försöker att ha kontakt med honom så ofta det går. Jag är jättenervös varje gång jag ringer. Jag kan bara hoppas att han fortfarande lever.
De pratar mycket om Sverige.
– Laith frågar om när han kan komma.
Den frågan har inte May Nazri kunnat svara på. Hon har själv väntat på svar från Migrationsverket om hon får uppehållstillstånd eller inte. I går kom beskedet. Hon får stanna.
– Nu vill jag bara att han ska få komma hit, komma i säkerhet.