Kebabhuset – nattamat när det gäller

Kebabhuset har funnits på Fristadstorget i flera år. Restaurangen är ett av få ställen som håller öppet nattetid för Eskilstunabor som varit ute och roat sig på stan. "Kunderna är roliga och trevliga", säger restaurangchefen Loay Alia.

Medarbetaren Simon Chammo, restaurangchefen Loay Alia och vännen Ibrahim Youssef utanför Kebabhuset.

Medarbetaren Simon Chammo, restaurangchefen Loay Alia och vännen Ibrahim Youssef utanför Kebabhuset.

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna2023-05-05 16:30

När Eskilstunaborna har festat klart på helgerna finns det inte många alternativ öppna för nattmat i centrum. Därför är Kebabhuset, som håller öppet till 03, ett populärt ställe efter krogbesök i stan.

Restaurangen har under många års tid legat på hörnet vid Fristadstorget. Den är en favorit för Eskilstunaborna som varit ute och roat sig på krogen och vill äta en bit mat innan hemgång. Ibland ringlar sig kön hela vägen ut på torget vid 02-tiden på natten.

– Det här är ett känt ställe. Det har funnits i nästan 40 år, säger Hanna Sherzad, som jobbar på Kebabhuset.

Strax efter 02, när krogarna stänger, vallfärdar Eskilstunaborna till kebabhaket på torget. Ibland kan det behövas extra bemanning för att klara av alla nattbeställningar.

– Vi brukar vara fyra till sex stycken som jobbar, säger restaurangchefen Louay Elia.

– Om det är löning jobbar sju stycken, säger Hanna Sherzad.

undefined
Medarbetaren Simon Chammo, restaurangchefen Loay Alia och vännen Ibrahim Youssef utanför Kebabhuset.

Det som går åt allra mest är den populära kebabtallriken med pommes frites, men det finns även gäster som beställer annat.

– 90 procent köper kebabtallrik, säger Hanna Sherzad, Louay Elia fyller i:

– Resten köper kyckling, falafel, nuggets eller pizza.

undefined
Louay Elia tillverkar en kebabtallrik i restaurangens kök.

Vad är det bästa med att jobba på Kebabhuset?

– Allt är bäst, säger Louay Elia, som gillar att servera sina glada gäster kebab nattetid.

– Jag jobbar på nätterna, kunderna är roliga och trevliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!