Under veckan har flera bussar och lastbilar med folk som ska arbeta med Melodifestivalen anlänt till Volvo CE arena i Eskilstuna. Det är såväl scenbyggare som artister och övriga i produktionen som förbereder inför helgens deltävling. Då är det Sundbyholms gästhamns uppgift att se till så alla hundratals gäster är mätta och belåtna.
– Det är otroligt mycket människor som jobbar här under denna vecka. I dag har det börjat anlända artister och programledare, då ska de också ha mat, säger restaurangens ägare Ulrica Sjöberg på onsdagseftermiddagen.
Sist Melodifestivalen kom till stan var det också gästhamnen som stod för maten. Det eftersom Västra porten, där Ulrica Sjöberg var en av ägarna, låg i arenan när produktionen var här sist. När det stod klart att produktionen skulle komma tillbaka till stan fick gästhamnen chansen på nytt.
– De som arrangerar frågade efter oss, så det blev vi glada för. Då måste vi ha gjort ett bra jobb sist. Det var självklart att tacka ja.
Under veckan har en matsal byggts upp i B-hallen där restaurangen serverar både lunch och middag under veckan.
– I dag (onsdag) fick de raggmunk och fläsk, det var jätteuppskattat. De fick kålpuddning i måndags och i kväll får de köttbullar med kokt potatis och gräddsås. På fredag kväll blir det tacobuffé, så det är lite av varje. Vi har riktat in oss på husmanskost, det vill man ofta ha när man är på resande fot, säger Ulrica Sjöberg.
Det finns dock ett problem med att driva restaurangverksamhet i Volvo CE arena – det finns inga diskmöjligheter.
– Vi får åka ut med all disk till hamnen och diska i restaurangen. Vi lastar in det i bilen och åker ut med disken efter lunchen, sedan åker vi tillbaka med porslinet till middagen. Det är så där, jag har sagt till de som driver arenan att de borde installera en diskmaskin, säger Ulrica Sjöberg med en glimt i ögat samtidigt som en av de hon påpekat det för går förbi.
Men trots det ser Ulrica Sjöberg och Sundbyholms gästhamn med nöje fram emot Melloveckan.
– Vi har jätteroliga dagar framför oss. Man får så otroligt mycket energi, de som är här och äter är så härliga, glada och trevliga. Så det är kul, avslutar hon.