Hos Kjula hembageri bakas bara gluten- och mjölkfritt

Helena Larsson upptäckte för 20 år sedan att hon själv och även sonen Kalle var glutenintoleranta.
– Jag började baka till husbehov och lekte sedan med tanken att det kanske skulle gå att öppna ett bageri här hemma på gården.

Eskilstuna2009-07-13 06:27

Sagt och gjort. 1998–99 var den lilla stugan intill boningshuset på Lindsäter gård rustad av Helenas man Lars-Erik, ”Kjula-Lasse”.

Tillståndet från livsmedelsverket var också fixat. Sedan har det tuffat på i tiotalet år.

Kjula Hembageri ligger mitt i skogen ett antal kilometer in på samma väg som leder till Hugelsta skjutfält och mynnar ut i Hällberga. Bageriet har öppet året runt efter beställning eller överenskommelse.

Läs hela artikeln i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om