Hotellen fullbelagda under junior-EM i friidrott

Hotellen är fullbelagda, restauranger håller extra öppet och har förberett menyer på engelska. Anstormningen av deltagare och åskådare under JEM är ett välkommet tillskott under det som normalt är lågsäsong.

Drag Plaza hotell mBjpg

Drag Plaza hotell mBjpg

Foto:

Eskilstuna2015-07-14 22:00

– Det är knökfullt i hela Eskilstuna hela veckan. Det finns inte ett hotellrum ledigt. Det är till och med så att en tredjedel av alla deltagare under junior-EM får bo i Västerås. De tränar i Västerås och vi har ordnat transporter med bussar som varje halvtimme går till och från arenan i Eskilstuna, säger Emelie Gard vid Eskilstuna Convention Bureau.

Hotellen i Eskilstuna har vanligtvis cirka 50 procents beläggning i juli månad, men den här veckan är alla hotell fullbokade.

– Det är ett jättebra evenemang för oss. I stort sett hela hotellet är avsatt för det, säger Veronica Gustafsson, vd för Best Western Plaza Hotel i Eskilstuna.

Av hotellets 145 bäddar är 114 upptagna av personer med anknytning till JEM. Hotellet fick bokningen redan 2013 i samband med att destinationsbolaget gjorde en förfrågan om att få arrangera mästerskapet.

– De här atleterna ställer krav på vad de ska äta och när de ska äta. De behöver rum för att de ska träffa massörer. Vi har också en informationsdisk med personal från junior-EM så att deltagarna vet hur och när de ska ta sig ut till tävlingsarenan, säger Veronica Gustafsson.

Göran Pettersson är hotellchef på Vilsta sporthotell.

– Det är totalt fullt. Jag kommer att ha 150 personer som bor ute hos mig som äter både lunch, frukost och middag hela veckan. Det är kanonbra för Eskilstuna att hamna på kartan, säger han.

Enligt en prognos som Handelns Utredningsinstitut gjorde inför Eskilstunas ansökan om att få arrangera JEM skulle arrangemanget innebära cirka 7 500 övernattningar. Enligt prognosen uppskattas varje deltagare konsumera för i genomsnitt 400 kronor per dygn och åskådare för 500 kronor per dygn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om