I januari förra året skrev tidningen om att Texas longhorn var på väg att öppna restaurang i Eskilstuna. De hade lokal klar och så även en franchisetagare men personen drog sig ur och det hela rann ut i sanden då pandemin slog till.
– Vi valde att ta en paus när den tilltänkta franchisetagaren hoppade av, nu gör vi ett nytt försök att etablera oss i Eskilstuna, säger Patrik Engman, etableringsansvarig för Texas longhorn.
Han förklarar att varumärket klarat sig förhållandevis bra under pandemin då de har ett brett sortiment av restauranger och produkter och att stamkunder har besökt dem även under pandemin.
Nu har de sikte på Eskilstuna igen och har enligt Patrik Engman ett väldigt bra läge för restaurangen klart.
– Det är väldigt centralt beläget. Eskilstuna har länge varit en vit fläck på kartan för Texas longhorn, det är en kommun som länge har varit på kedjans priolista och önskelista.
Han hoppas på att de inom kort hittar en bra franchisetagare och kan trycka på knappen för att sätta igång. Var restaurangen exakt ska ligga vill han dock inte avslöja i nuläget.
– Vi letade efter en central lokal som var 200-250 kvadratmeter stor med en trevlig uteservering och det har vi hittat. Vi trivs med att vara nära andra aktiviteter och arbetsplatser så att vi kan sälja bra med luncher också.
Patrik Engman säger att de öppnar för lunch för att sedan övergå till after work och avsluta med middagsgäster.
– Vi är ingen nattklubb, vi vill att gästerna ska komma hit och få en bra restaurangupplevelse. Men vi har lite lounge och bra barhäng så klart.
Kedjan har på senare tid valt att gå över helt till svenskt kött.
– Det är inte många andra kedjor i Sverige som har gått över helt till svenskt kött. De gånger man vill äta bra kött vill man veta var det kommer ifrån och därför har vi valt att göra detta. Vi vill erbjuda våra matgäster högkvalitativt kött.
Texas longhorn steakhouse i Eskilstuna ska ha plats för mellan 50 och 75 personer.
– Det är lite beroende på uteserveringen. Vi vill var en intim upplevelse, en lite mysig restaurang och inte ett stort hav av bord.
När hoppas ni på att kunna öppna?
– Vi vill göra det så fort som det bara går, men det är lite byggnation och beställningar som måste göras också, avslutar Patrik Engman.
Han räknar med att ett tiotal personer behöver anställas till restaurangen.