Tom Forsberg är en man med många järn i elden, nu lägger han även dit ett våffeljärn. Den 14 maj är tanken att en våffelstuga ska öppna i det Stora Fristadshuset vid Rademachersmedjorna. Ett hus som genom åren bland annat inhyst turistbyrå.
– Vi har våffelställen lite runt om, i Oxelösund och Västerås, men det finns inte i Eskilstuna. Jag vet att det är populärt.
Sedan tidigare driver Tom Forsberg en restaurang i anslutning till Malmköpings bad och camping och han är dessutom anlitad som kock av såväl Svenska golfförbundet och Svenska olympiska kommittén som Svenska skid- och skidskytteförbundet.
När han fick möjlighet att slänga upp ytterligare en boll i luften och hyra huset med anor från 1700-talet i Rademachersmedjorna kunde han inte säga nej. Och responsen på hans initiativ har inte låtit vänta på sig.
– Facebook gick helt bananas när jag gjorde ett inlägg om det, jag fick över tusen likes. Jag märker att det här är något som har saknats.
Planen är att servera glutenfria och veganska våfflor i alla dess former och smaker. Förutom klassiska frasvåfflor kommer det finnas bubbelvåfflor, som man viker ihop i strut och fyller med det man önskar, Brysselvåffla, langosvåffla och våffla på pinne. Den sistnämnda gräddas i ett speciellt järn där man lägger en pinne i smeten och när våfflan är gräddad och klar ser den ut som en liten julgran med pinne som fot.
– Våffla på pinne har jag inte hört att någon har. Du kan ringla lite chokladsås på, eller doppa den i jordgubbssylt och sedan rulla den i strössel.
Det kommer servas klassiska våfflor med glass och annat sött, men även matiga varianter med kebab och skagenröra. Det kommer att finnas en hel del annat på menyn förutom våfflor och dessutom har Tom Forsberg fullständiga rättigheter.
– Det har aldrig funnit här tidigare. Det är det som gör att jag tror att jag kan lyckas med våffelstuga året runt.
I samband med vårmarknaden den 14 maj är planen att öppna och fram tills dess är det bråda dagar med att göra i ordning invändigt och utvändigt samt få all utrustning i tid. Om allt är på plats vid öppning är oklart, men optimismen är stor.
– Det är otroligt mycket jobb. Vi får ta lite i taget och jag tror att det kommer bli väldigt bra. När skolorna slutar ska jag ha det komplett precis som jag vill ha det.