Kolla hälgoween-kostymen – älgar fram i stan

Ica Ekängens parkering hade besök av en älgko i gårkväll. Och Eskilstunabon Anki Johansson lyckades fånga den oblyga älgen på bild. "Det var en ganska häftig syn", säger hon.


Älgen rörde sig helt utan stress innan den vände tillbaka mot E20-hållet igen.

Älgen rörde sig helt utan stress innan den vände tillbaka mot E20-hållet igen.

Foto: Privat

Eskilstuna2019-11-01 13:57

Det var vid 20.30-tiden under torsdagen som Anki Johansson och Bengt Forsberg besökte Ica Ekängen i Eskilstuna för att handla inför helgen.

Och när paret handlat färdigt och skulle åka hem fick de syn på en älg – mitt på matbutikens parkering.

– När vi var inne i butiken och handlade kollade vi bland annat i kyldisken efter älgkött och sen när vi kom ut på parkeringen så kom den här älgkon gåendes i lugn takt. Hon såg inte alls stressad ut, utan gick runt vår bil på nära håll innan den vände och travade iväg mot E20-hållet igen, säger Anki Johansson.  

Från bilen lyckades hon fånga den oblyga älgkon på bild när den vankade runt på parkeringen mellan parkeringsplatserna. Den betraktade både bilar och matbutiken innan den senare gav sig av från platsen. 

Normalt sett brukar en älgko kunna röra sig med en kalv eller tjur och ko i följe inför parningen, men så var inte fallet för älgen som besökte Ica Ekängen.

– Vi tyckte att det var en ganska häftig syn och bilden blev lite rolig eftersom Ica säljer färskt älgkött just nu, säger Anki Johansson.

Det finns mellan 300 000 och 400 000 älgar i Sverige, runt om i alla län utom på Gotland. Det är normalt sett inte särskilt vanligt att älgar befinner sig i områden där människor rör sig, men det har inte inkommit någon rapport om att djuret skulle ha skadats eller orsakat någon skada.

Ica Ekängen har den här veckan, passande nog, älgvecka inne i butiken.
Ica Ekängen har den här veckan, passande nog, älgvecka inne i butiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!