Felet upptäcktes vid kommunens egenkontroll i slutet av november.
– Vi upptäckte att elever med skyddade personuppgifter hade markerats på ett felaktigt sätt i vårt system. Det innebar att det gick att se de här elevernas namn och personnummer, säger Ingrid Sköldmo, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.
Misstaget ska ha begåtts i samband med att kommunen började registrera de skyddade uppgifterna på ett nytt sätt. Totalt är det 92 elever som berörts, 79 i grundskolan och 13 i gymnasiet.
Uppgifterna, som alltså ska vara skyddade då det till exempel kan finnas en hotbild mot eleven, kunde under en tid läsas av barnens lärare.
– Vi vet att uppgifterna började registreras in under september. Under den här perioden fram till slutet av november har det funnits en risk att uppgifterna har kunnat röjts, säger Ingrid Sköldmo.
Hon menar att misstaget är "oacceptabelt".
– Vi ser väldigt allvarligt på det som har inträffat och har rapporterat det till Integritetsskyddsmyndigheten. Vi har varit i direktkontakt med de berörda elevernas vårdnadshavare och eleverna själva i de fall de är över 18 år.
Kommunen har inte kunnat se om uppgifterna använts på fel sätt.
– Hittills har vi inte fått någon signal om att någon person har hamnat i fara, säger Ingrid Sköldmo.
Felet ska ha åtgärdats så fort det upptäcktes.
– Vi har tillsatt en sakkunnig person som ska se över rutiner och vårt utvecklingsarbete, avslutar Ingrid Sköldmo.