Utanför Svart/Verkstan står ett hundratal personer. De flesta står i kö – en kö som sträcker sig en bit in på grusvägen intill.
En av dem är Jonas Åhlström som åkt från Avesta tillsammans med dottern My och barnbarnet Svante, 2,5 år, för att köpa bröd.
– Det är kul att komma ut en sväng, säger Jonas Åhlström.
De har stått i kö i drygt 40 minuter redan och några minuter till lär de få vänta innan det är deras tur att gå in i brödboden.
– Det är absolut värt det. Det är gott bröd och fina smaker, säger han.
Familjen Åhlström är dock inte ensamma om att ha åkt långt. Lite längre fram i kön står Kerstin tillsammans med några släktingar. Hon har kört ungefär 58 mil för få smaka Johan Sörbergs bakverk.
– Jag har åkt från Ystad bara för det här. Jag såg att det här skulle äga rum så jag begav mig hit. Man måste ju testa, bullarna ser goda ut, säger hon.
När tidningen pratar med Kristina har hon stått i kö i närmare en timme – trots det håller hon humöret uppe.
– Jag har inget emot att köa. Jag har sprittussar mot myggorna också så jag klarar mig bra.
Väl inne i brödboden finns det limpor och bullar i mängder. Personalen tar beställningar på löpande band.
"Två Speja och tre av dem där", säger en kund till personalen och pekar på äppelfyllda bullar.
Bagaren själv syns dock inte till i boden – utan har tagit en vilopaus efter nattens bakande.
– Han ligger faktiskt och sover nu, medarbetaren Charlotta Lundgren.
Hon berättar att de är vana vid många besökare när de har öppet men att Johan Sörberg förberett extra mycket idag då det är Aptitrundan.
– Han har bakat ungefär 1800 bullar.
Kommer det att räcka?
– Det vet man aldrig, det återstår att se, säger hon.
Men alla är inte här för brödet. På gårdsplanen står flera tält och foodtrucks där lokala producenter säljer alltifrån grönsaker och korv till honung och glass.
– Vi är här för glassen. Det är Sveriges bästa gelato, säger Isabelle Karlsson Klint och pekar på Fiket i Färnebos bil.
En bit i från står Sune Gustavsson och dottern Ulrika Gustavsson från Bärsta lantbruk och säljer grönsaker – och responsen är god från kunderna. Redan två timmar efter öppning börjar det nämligen att bli skralt i grönsaksgömmorna.
– Det här som jag ställer ut är det sista, sedan kan vi åka hem. Det är inte klokt, säger Ulrika och skrattar.