Krogpanelen: Eskilstunas mest prisvärda restauranger

En fredag i månaden får fem profiler från Eskilstunas restaurangbransch dela med sig av sina bästa tips i stadens krogliv. Vi har valt att kalla dem krogpanelen. I dag berättar de vilka restauranger i Eskilstuna som är mest prisvärda.

Fem restaurangprofiler från Eskilstunas ger sina bästa tips beträffande stadens krogliv.

Fem restaurangprofiler från Eskilstunas ger sina bästa tips beträffande stadens krogliv.

Foto: Joakim Serrander/Niklas Holm/Veronica Karlsson/Privat

Eskilstuna2022-10-07 15:11

Det har blivit dags för andra delen av krogpanelen! Då får fem krögare svara på frågan: Vilka restauranger i Eskilstuna, förutom deras egna, är mest prisvärda?

Jesper Laine, ägare av T.rassen:

undefined
Jesper Laine, ägare av T.rassen.

– Det beror på vad man är ute efter. Det mest logiska är väl att det är mest prisvärt att gå till de som inte hunnit höja priserna än, jag har inget exempel.

Ulrika Sjöberg, ägare av restaurangen i Sundbyholms gästhamn:

undefined
Ulrika Sjöberg, ägare av restaurangen i Sundbyholms gästhamn.

– Jag tycker Papas Tapas. Är man en stor familj så kan man plocka smårätter, då behöver det inte bli så dyrt som att köpa en hel köttbit. Det tycker jag är prisvärt.

Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger vinbar, Glashuset, Biff & grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet:

– Jag brukar gå till Pitchers som jag tycker är en prisvärd restaurang. De har många erbjudanden och relativt bra pris på dryck. Jag har ätit deras plankstek med oxfilé som de har haft ett väldigt bra pris på.

Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal Oak:

undefined
Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal Oak.

– Kanske Lion Bar.

Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla:

undefined
Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

– Mitt tips är att gå på restauranger som serverar lite mindre rätter där man köper flera av dem. Går man till ställen som kan erbjuda mindre rätter så kan man ju lättare hålla koll på det om man handlar in en liten rätt i taget och det blir mindre svinn. Till exempel Söderhaket, Papas Tapas eller Pinchos.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!