Krogpanelen: De har Eskilstunas bästa julbord

En fredag i månaden får fem profiler från Eskilstunas restaurangbransch dela med sig av sina bästa tips i stans krogliv. Vi har valt att kalla dem krogpanelen. I dag berättar de vilka restauranger i Eskilstuna, förutom deras egna, som har de bästa julborden.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas ger sina bästa tips beträffande stadens krogliv.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas ger sina bästa tips beträffande stadens krogliv.

Foto: Joakim Serrander/Niklas Holm/Privat

Eskilstuna2022-11-11 15:11

Det har blivit dags för tredje delen av krogpanelen, denna gång med jultema. Fem krögare får svara på frågan: Vilka restauranger i Eskilstuna, förutom era egna, har de bästa julborden?

Jesper Laine, ägare av T.rassen:

undefined
Jesper Laine, ägare av T.rassen.

– Jag har nästan ingen erfarenhet av att äta julbord för jag har bara jobbat under julbord. Det blir svårt för mig att svara på men vi ska gå och äta Jernberghskas skaldjursjulbord i år, jag hoppas att det är bra, det förväntar jag mig.

Ulrika Sjöberg, ägare av restaurangen i Sundbyholms gästhamn:

undefined
Ulrika Sjöberg, ägare av restaurangen i Sundbyholms gästhamn.

– Jag skulle nog välja Pilkrog och Sundbyholms slott. Ska man gå på julbord så har de klassiska rätter och det är en fin miljö på båda ställena. Det är miljön jag är ute efter om jag ska gå på julbord.

Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger by Plaza, Glashuset, Biff & grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet:

undefined
Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger vinbar, Glashuset, Biff & grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet.

– Jag brukar gå till Sundbyholms slott. Miljön och känslan av att äta julbordet på ett slott gör att jag väljer att gå dit.

Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2:

– Definitivt, alla dagar i veckan, Pilkrog. Tänk att komma dit, snön ligger utanför det röda huset, bara där är det en wow-effekt. Sedan har de sjuk erfarenhet och är duktiga, jätteroligt.

Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal Oak:

undefined
Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal Oak.

– Pilkrog. Jag har testat deras julbord för några år sedan och vet att de kör ganska klassiskt och håller på traditionerna.

Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla:

undefined
Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

– De flesta restauranger har likvärdigt julbord så jag skulle nog satsa på miljön i stället. Då skulle jag gå på en miljö som jag själv har i min restaurang i ett gammalt område, då skulle jag välja Pilkrog. Det känns juligt och gammaldags. Julbord som julbord, jag vet inte om det skiljer så jättemycket. Jag tror att alla har Janssons, köttbullar och prinskorv. Jag skulle säga att man ska gå mer på miljön och efter plånboken i dessa tider. Vill man ha lite annorlunda julbord så har ju Jernberghska skaldjur i år men det kostar såklart lite mer. Men de har också en väldigt fin miljö. Jag hade valt en äldre miljö och inte efter hur julbordet är.

Fotnot: Krogpanelen och Krogpatrullen, som en gång i månaden recenserar krogar i Eskilstuna-Kuriren, består inte av samma personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!