Krogpanelen: De har bäst hämtmat för en picknick

En fredag i månaden får sex profiler från Eskilstunas restaurangbransch dela med sig av sina bästa tips i stans krogliv. Vi har valt att kalla dem Krogpanelen. I dag berättar de vilket ställe i Eskilstuna, förutom deras egna, som är stans bästa hämtmat för en picknick i Stadsparken.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas restaurangbransch ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas restaurangbransch ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Foto: Niklas Holm/Joakim Serrander/Eskilstuna-Kuriren/Veronica Karlsson/Privat

Eskilstuna2023-07-07 15:15

Jesper Laine, ägare av T.rassen.

undefined
Jesper Laine, ägare av T.rassen.

– Det smidigaste egentligen är väl en färdiguppdelad pizza eller någon schysst sallad. Så Mocca deli kanske.
 

Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn.

undefined
Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn.

– Då skulle jag gå och köpa en sallad på Mocca deli. Jag tycker de är fräscha. Jag äter sallad väldigt sällan men de gånger jag köpt där så har jag varit jättenöjd.
 

Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger by Plaza, Glashuset, Biff och grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet.

undefined
Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger by Plaza, Glashuset, Biff och grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet.

– Då måste jag nästan tänka till här. Gästis kanske då? Om de har catering eller take away så ligger de ju bra till, nära och bra.
 

Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

undefined
Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

– Eskilstuna sushibar på Västra storgatan. Det är fräscht när det är varmt. De är jättegulliga, har god sushi och ligger nära så man inte behöver kånka. Jag har ätit deras sushi, jag har tagit hem den några gånger när jag inte jobbat kväll.
 

Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak.

undefined
Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak.

– Jag skulle nog säga att man köper med sig några pizzor från Grappa, de är fantastiska.
 

Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

undefined
Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

– Gästgifveriet, de brukar köra lite baguetter och sånt så det är bra att kunna ta något där. Det är nära och bra också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!