Krogpanelen: De har stans bästa pizza

En fredag i månaden får sex profiler från Eskilstunas restaurangbransch dela med sig av sina bästa tips i stans krogliv. Vi har valt att kalla dem Krogpanelen. I dag berättar de vilket ställe i Eskilstuna, förutom deras egna, som har den bästa pizzan.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas restaurangbransch ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas restaurangbransch ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Foto: Niklas Holm/Joakim Serrander/Eskilstuna-Kuriren/Veronica Karlsson/Privat

Eskilstuna2023-08-11 14:51

Jesper Laine, ägare av T.rassen.

undefined
Jesper Laine, ägare av T.rassen.

– Tipo 00. De har bra botten, den är krispig och god.
 

Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn.

undefined
Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn.

– Jag har inte ätit deras pizza, men det jag oftast hör är att Kalas pizza är jättegod. Det är den jag hör folk prata om, när folk säger att de ska köpa med sig pizza hem så ska de köpa på Kalas.
 

Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger by Plaza, Glashuset, Biff och grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet.

undefined
Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger by Plaza, Glashuset, Biff och grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet.

– Där har jag ett favoritställe, det är Grappa. Deras kräftpizza och deluxepizza, jag tar alltid någon av dem två när jag går dit. Det är riktigt bra pizzor. De är stora, nästan för stora så att man knappt orkar äta upp hela. Det är mitt favoritställe.
 

Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

undefined
Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

– Det är Kalas, den har jag testat och jag tyckte den var god.
 

Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak.

undefined
Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak.

– Jag måste säga Grappa och Kalas, jag tycker att de har en delad förstaplats. De har en bra deg och bra tomatsås framförallt.
 

Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

undefined
Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

– Jag skulle säga Pepperoni. Där handlar jag nästan varje gång jag äter pizza. Det är fräscht, schyssta råvaror och det är alltid bra pizzor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!