Krogpanelen: De har stans bästa semla

En fredag i månaden får sex profiler från Eskilstunas restaurangbransch dela med sig av sina bästa tips i stans krogliv. Vi har valt att kalla dem Krogpanelen. Eftersom fettisdagen är en månad bort frångår vi denna gång krogtemat. Istället får Krogpanelen i dag berätta var i stan man hittar Eskilstunas bästa semla.

Jesper Laine, ägare av T.rassen.

Jesper Laine, ägare av T.rassen.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna2024-01-12 14:43

Jesper Laine, ägare av T.rassen.

undefined
Jesper Laine, ägare av T.rassen.

– Jag äter inte ens mandelmassa, så jag äter inte riktig semla. Men jag säger Janeling. De är duktiga på det de gör.

Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn.

undefined
Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn.

– Jag tycker att om man ska fika så ska man göra det på något mysigt ställe, så jag säger Café Tingsgården.

Göran Pettersson, ägare av Vinäger Glashuset, Vinäger by Plaza, Biff & grill och Gränden.

undefined
Göran Pettersson, ägare av Vinäger Glashuset, Vinäger by Plaza, Biff & grill och Gränden.

– Jag säger Janelings, dit brukar jag åka och handla semlor. De gör goda semlor och det har blivit en tradition att åka dit och handla.

Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

undefined
Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

– Tingsgårdens café som jag var med och startade 1994, innan var det en blomsterbutik. Vi hade den bara ett par år men den ligger mig varmt om hjärtat fortfarande.

Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak.

undefined
Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak.

– Då säger jag Amarant i Torshälla. Jag tycker att det är en bra smakkombination, sedan är det kanske en vanesak också eftersom det är på vägen hem för mig så brukar jag stanna till där.

Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

undefined
Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

– Jag är ingen semmelkille, men jag vet att Janelings är populärt. Det är ju lång kö där varenda gång så jag kan tänka mig att deras semlor är bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!