Krogpanelen: Hit går vi för att dricka drinkar

En fredag i månaden får sex profiler från Eskilstunas restaurangbransch dela med sig av sina bästa tips i stans krogliv. Vi har valt att kalla dem Krogpanelen. I dag berättar de vilken restaurang i Eskilstuna, förutom deras egna, de går till för att dricka drinkar.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas restaurangbransch ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas restaurangbransch ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Foto: Niklas Holm/Joakim Serrander/Eskilstuna-Kuriren/Veronica Karlsson/Privat

Eskilstuna2023-09-08 14:51

Krogpanelen

Jesper Laine, ägare av T.rassen

undefined
Jesper Laine, ägare av T.rassen.

– Bar social. Jag har ingen speciell favoritdrink, men jag brukar dricka syrliga drinkar. Som Whiskey sour, Amaretto sour eller något sådant. Micke (Mikael Bjurling, bartender och delägare) är en jävel på att blanda drinkar och så är det väldigt trevligt där.

Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn

undefined
Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn.

– Då skulle jag nog gå till Nabo, det hör jag mest positivt om. Jag har varit där en gång, men jag undrar om jag inte drack vin då. Men jag har hört att de är innovativa.

Göran Pettersson, ägare av Vinäger Glashuset, Vinäger by Plaza, Biff & grill och Gränden

undefined
Göran Pettersson, ägare av Vinäger Glashuset, Vinäger by Plaza, Biff & grill och Gränden.

– Det är väl Grappa jag går till mest. Mojito är det jag tar i så fall. Jag dricker sällan sprit och drinkar, jag dricker mest vin nu för tiden. Men om jag skulle ta någon drink så är det en mojito.

Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2

undefined
Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

– Det blir Y-Won, då får jag sitta i den härliga internationella hotellmiljön. Min favoritdrink är Cosmopolitan, jag rekommenderar att beställa den som long drink.

Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak

undefined
Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak.

– Det måste nog vara Vinäger eller Bar social. Jag är ganska klassisk i mitt drickande, så det blir väl någon Old fashioned kanske

Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla

undefined
Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

– Vinäger eller Söderhaket skulle jag gå till. Jag vet att de är bra och har bra bartenders på båda ställena. Jag har varit där förut och druckit drinkar.

Fotnot

Krogpanelen och Krogpatrullen, som en gång i månaden recenserar krogar i Eskilstuna-Kuriren, består inte av samma personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!