Krogpanelen: Hit går vi för middag utanför citypulsen

En fredag i månaden får sex profiler från Eskilstunas restaurangbransch dela med sig av sina bästa tips i stans krogliv. Vi har valt att kalla dem Krogpanelen. I dag berättar de vilken restaurang i Eskilstuna, förutom deras egna, de skulle gå till för en middag utanför citypulsen.

Jesper Laine, ägare av T.rassen.

Jesper Laine, ägare av T.rassen.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna2023-11-10 14:55

Jesper Laine, ägare av T.rassen.

undefined
Jesper Laine, ägare av T.rassen.

– Mary's café. De kör en härlig barbecue där, jag testade den i somras. Det kan jag rekommendera, utan tvekan.

Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn

undefined
Ulrica Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn.

– Kanske lite häng på Bistro Wäsby. Jag har ätit lunch där innan, men det skulle vara trevlig att åka dit någon kväll när de har något event.

Göran Pettersson, ägare av Vinäger Glashuset, Vinäger by Plaza, Biff & grill och Gränden

undefined
Göran Pettersson, ägare av Vinäger Glashuset, Vinäger by Plaza, Biff & grill och Gränden.

– Jag har ju sagt Sundbyholms gästhamn tidigare, så jag säger Sundbyholms slott. Det skulle jag kunna rekommendera. Miljön är trivsam och man får lite utöver det vanliga.

Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2

undefined
Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

– Aqua vinetto, det ligger i min citykärna och är krypavstånd från min restaurang. 

Vad rekommenderar du då?

– Pizzan!

Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak

undefined
Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal oak.

– Sundbyholms slott kanske. Sist jag var där hade de en fantastisk mälargös, så det kan jag rekommendera.

Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla

undefined
Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

– Jag har ju min husvagn på Sundbyholms camping, så jag måste säga gästhamnen. Det är där jag har ätit och tagit en öl hela sommaren, så jag säger Sundbyholms gästhamn.

Vad har du för favorit på menyn när du går dit?

– Fish and chips!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!