Krögartrio satsar på japansk restaurang i Eskilstuna

Krogentreprenörerna Göran Pettersson, Mats Andersson och Johan Bergquist har tecknat avtal om att driva en restaurang för det japanska restaurangkonceptet Kasai Kitchin i Eskilstuna. ”Nu söker vi en bra lokal i centrala Eskilstuna och räknar med att öppna i höst”, säger Mats Andersson.

Till hösten öppnar Kasai Kitchin en japansk restaurang i Eskilstuna som ska drivas i franchiseform av Mats Andersson, Göran Pettersson och Johan Bergquist.

Till hösten öppnar Kasai Kitchin en japansk restaurang i Eskilstuna som ska drivas i franchiseform av Mats Andersson, Göran Pettersson och Johan Bergquist.

Foto: Press/Frostberg/Serrander/Strömberg

Eskilstuna2022-06-15 11:54

Restaurangkedjan Kasai slog upp portarna till sin första restaurang i Stockholm 2016. Matkonceptet kallas Asian fusion och består bland annat av sushi, varma och kalla bowls, avsmakningsmenyer, snacks och drinkar.

– Vi har velat ta det bästa av Tokyos livliga bakgator till Sverige, säger Kasais vd Jens Bolmstedt.

Sedan starten har ytterligare två krogar öppnats, i Malmö och i Visby. Dessutom har man öppnat en mindre version i Gallerian i Stockholm som går under namnet Kasai Kitchin och det är den varianten som ska öppna i Eskilstuna.

undefined
Japansk mat och drinkar blir det på Kasai Kitchins meny.

Restaurangen kommer att drivas på franchisebasis av Göran Pettersson, Johan Bergquist och Mats Andersson.

– Det finns ju några sushirestauranger i Eskilstuna men det saknas en riktig japansk restaurang. Vi har haft tankar på en sådan under en längre tid och när tillfället nu dök upp med Kasai Kitchin var det inget att tveka om, säger Mats Andersson som ser den japanska inriktningen som ett komplement till den restauranggrupp han och de andra i trion redan är engagerade i.

Nästa steg i etableringsfasen blir att hitta en passande lokal.

undefined
"Vi har haft tankar på en japansk restaurang länge och när tillfället dök upp fanns ingen anledning att tveka", säger krögaren Mats Andersson som nu letar efter en lämplig centralt placerad lokal i Eskilstuna.

– Vi har ett par alternativ men ingenting är spikat. Det vi söker är en lokal på cirka 300 kvadratmeter där 150-200 sittande gäster får plats. Den måste ligga i centrum, någonstans med en radie på 100 meter från Fristadstorget. 

Mats Andersson räknar med att kunna öppna i oktober och att cirka 20 personer behöver anställas.

– Det kommer behövas en hel del folk eftersom vi ska ha öppet från lunch fram till sent. Efter klockan 23 blir det så kallad dinner club. Den här satsningen känns fantastiskt kul eftersom det inte finns något liknande i stan. Atmosfären på Kasairestaurangerna är otroligt fin och både mat och drinkar är något alldeles speciellt med stort fokus på kvalitet, både när det gäller råvaror, presentation och service.

undefined
Matinspiration från Tokyo.

Kasais vd Jens Bolmstedt ser fram emot etableringen i Eskilstuna som han ser som ett viktigt steg i en kommande expansion i landet. 

– Det känns väldigt kul att få öppna upp i Eskilstuna och framför allt med så pass etablerade krögare. Jag tror att det här kommer tillföra mycket till det befintliga utbudet i stan och att vi kan bli en del av det som gör stadskärnan levande, säger Jens Bolmstedt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!