Situationen i Iran beskrivs oftast som en maktkamp mellan gammalt och nytt. Där den sittande president Mahmmoud Ahmadinejad representerar det konservativa lägret och regerar med prästerskapets stöd.
Mir-Hossein Mousavi utmålas som presidentens liberale utmanare, villig att inleda förhandlingar med USA och tina upp relationerna med Israel.
Men det är en alldeles för enkel bild, enligt exilirakiern Ali Karimi, som sitter i kurdiska föreningens styrelse.
– Iran är ett mångkulturellt land där merparten av folkgrupperna saknar mänskilga rättigheter. Ingen av de båda kandidaterna kommer att värna om dem. Det är grunden för demonstrationerna precis som vid revolutionen 1978, säger han.
Då störtades shahen av Iran och landet blev en demokratisk flerpartistat på papperet. Men med militärt stöd från USA förvandlades landet i praktiken till en islamistisk enpartistat av de ultrareligösa anhängarna till Ayatollah Khomeini.
Under det kalla kriget ansåg den amerikanska administrationen att det var ett bättre alternativ än landets sovjetvänliga vänsterfalanger.
Fördömer kandidaterna
Kurdiska föreningen uttrycker bara sitt stöd till demonstranterna, samtidigt som man fördömer de båda huvudkandidaterna i valrörelsen. De betraktas båda som överlevare från det kalla krigets dagar.
– Folk är inte nöjda med situationen och de letar efter någon som kan leda dem. Inte nödvändigtvis någon av de två, säger Ali Karimi.
Kurdiska föreningens manifestation hålls på Fristadstorget i dag klockan 11.30. Den är öppen för alla som bor i Eskilstuna, och inte bara kommunens många exiliranier.